Published On: Sri, pro 9th, 2020

Farmer u blatu pronašao dijamant vrijedan pola milijuna kuna

Farmer iz Indije obogatio se preko noći nakon što je pronašao dijamant od 14.98 karata na zemlji koju unajmljuje.

Lakhan Yadav (45) prošli mjesec počeo je unajmljivati zemlju u Madhya Pradeshu za dvjestotinjak rupija (oko 17 kuna), da bi u blatu uskoro pronašao kamenčić vrijedan 6 milijuna rupija (oko 500 tisuća kuna) koji će promijeniti život njemu i njegovoj djeci.

Yadav se već počastio motorom, a kupio je i dva hektara zemlje te dva bivola novcem koji je dobio kao kompenzaciju nakon što je izbačen iz Nacionalnog parka Panna, koji je pravio mjesto za rezervat tigrova.

Za Times of India farmer je rekao kako si ne misli priuštiti ništa veliko od neplaniranog pronalaska, već planira ulaganja. “Nisam obrazovana osoba i stavit ću novac u fiksni depozit kako bih osigurao da moje četvero djece stekne dobro obrazovanje”, izjavio je.

Kaže kako planira raditi na zemlji još nekoliko mjeseci, a možda i produžiti najam. Osim toga, rekao je kako se nada da će pronaći još pokoji dijamant na području na kojem je barem četvero ljudi pronašlo vrijedno kamenje u samo 10 dana.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>