Nedjelja, 26 svibnja, 2024

Facebook stranica dječje bolnice u Philadelphiji pod opsadom ljutitih Hrvata: "Ljudski život nema cijenu! Sram vas bilo!"

Must Read

Bolnica u Philadelphiji nakon što je doznala kako se u Hrvatskoj i HercegBosni digla cijela nacija kako bi se prikupili novci za malu Noru podigla je , besramno, i onako kako to samo u zemlji bešćutnog kapitala znaju, cijenu terapije. Ona je sad preko 800.000 dolara. Face stranicu bolnice isti tren po objavi vijesti preplavili su ogorčeni napadi Hrvata iz svih krajeva svijeta. Zdravstvo je u SAD-u dio biznisa. U Europi je zdravstvo osnovno ljudsko pravo.
NAKON vijesti o poskupljenju liječenja za malu Noru Šitum, koje su noćas stigle iz Dječje bolnice u Philadelphiji, Facebook stranica bolnice našla se pod pravom opsadom ljutitih građana Hrvatske, kojima nikako nije jasno kako su mogli za liječenje “hrabre lavice” izdati još veći račun, i to za 1,4 milijuna kuna.

 
“Ljudski život nema cijene! Barem ne u Hrvatskoj! Nora u srcu!”
“Ako treba još četiri milijuna, samo kažite, samo tražite, skupit ćemo jer smo narod velikog srca”
“Stidite se i sramite…za liječenje jednog života tražite 4,7 milijuna kuna…vama je u struci pomagat ljudima, a ne pljačkanje ljudi”
“Dragi Amerikanci, mi možda jesmo mala zemlja, ali imamo nešto što vi nikada nećete imati – ljubav, ponos i jedinstvo u najtežim vremenima. Sramite se! Što vam još trebamo dati? Naša srca, naše živote? Samo recite. Ili je novac sve što vi vidite? Mi smo Hrvati, siromašni ljudi, ali imamo velika srca! Znate li vi uopće što znači imati srce?”
“Oops, u imenu vaše bolnice stoji Ovdje živi nada??? Ja bih prije rekla da je novac ipak broj jedan”, sve su to reakcije Hrvata zgroženih postupkom bolnice u Philadelphiji.
“Znam da činite velika djela i da ste pomogli mnogoj djeci, i zbog toga trebate biti cijenjeni. Ipak, možete li mi reći, jesu li istinite priče o Nori iz Hrvatske, je li istina da su povećani troškovi njezina liječenja i možete li navesti razlog za to? Siguran sam da postoji opravdani razlog. Nadam se da postoji…”, napisao je Owen Lamont.
“Zar je išta važnije od ljudskog života?”
“Dragi liječnici i pedijatri iz Philadelphije,
Ja sam također iz Hrvatske i navijam za malenu Noru. Svjestan sam da je liječenje u američkim bolnicama skupo, ali razmislite: Ima li išta važnije od ljudskog života? Posebno od onog bića koje još uvijek ne može niti pojmiti puni kapacitet koje mu on pruža, tko je toliko mlad, naivan i nesvjestan svih ljepota koje leže pred njim?
Nadam se da će Nora jednoga dana s osmjehom na licu upoznati jedan drugačiji svijet, svijet u kojem se ne zarađuje na bolesnoj djeci, svijet u kojem liječnici pomažu pacijentima zbog dobrobiti društva, a ne više plaće.
Nadam se da ćete uspjeti shvatiti ovu činjenicu, na kušnji su vaše moralne i ljudske vrijednosti, te da ćete se ponijeti racionalno. Nije sve u novcu”, napisao je liječnicima Nikola iz Hrvatske.
Tretman košta 20.000 dolara, ali bolnički troškovi su astronomski
Zanimljivo je da tretman sam po sebi i nije toliko skup. Prema podacima koje je objavio Medical Daily, koji je pratio slučaj sedmogodišnje djevojčice Emme Whitehead, koja je bolovala od iste bolesti kao i Nora, sam tretman košta oko 20.000 dolara. Ostatak novca otpada na bolničke troškove koji su u SAD-u, kao što je poznato, astronomski, s obzirom da Amerika praktički i nema sustav javnog zdravstva.
Možemo se samo nadati da će tretman u Norinom slučaju biti jednako uspješan kao i u Emminom, koja je u potpunosti izliječena od opake akutne limfoblastične leukemije (ALL). Tretman se sastoji od ubrizgavanja modificiranog oblika virusa HIV u sustav pacijenta. Iako je terapija Emmu dovela na sam rub smrti, djevojčica se ipak uspješno oporavila s obzirom da je virus reprogramirao njen imunološki sustav i tako ga osposobio za borbu protiv kancerogenih stanica.
 
https://www.facebook.com/ChildrensHospitalofPhiladelphia

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -