Published On: Sri, velj 6th, 2013

Lagumdžija od Turske traži 100 milijuna eura kredita

SARAJEVO – Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija primio je u utorak predsjednika Upravnog odbora turskog Centra za razvoj odnosa s BiH (BIGMEV) i počasnog konzula BiH za regiju Burse Muzaffera Cileka.

Lagumdžija je naglasio da bi Centar za razvoj odnosa s BiH trebao pomoći u efikasnijoj realizaciji turske kreditne linije u ukupnom iznosu od 100 milijuna eura za pokretanje proizvodnje, poljoprivredu i otvaranje novih radnih mjesta.
 
Tijekom razgovora Lagumdžija je ocijenio kako je suradnja Bosne i Hercegovine i Turske na ekonomskom planu, uzimajući u obzir postojeće potencijele, na nezavidnj razni i istaknuo kako će se kroz niz projekata tijekom 2013. godine ova suradnja mora nastojati poboljšati, te pozdravio dosadašnje turske investicije u BiH.
 
Lagumdžija je upoznao Cileka da se kroz diplomatske aktivnosti Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine pripremaju ekonomski forumi i izrazio očekivanje da će BIGMEV asistirati pri njihovoj organizaciji kroz kontakte s turskim kompanijama.
 
Ministar vanjskih poslova pozdravio je dosadašnje aktivnosti, te se sugovorniku zahvalio za svesrdno zalaganje i napore koje ulaže u razvoj odnosa BiH i Turske i promociju BiH i njezina gospodarstva i kompanija u Turskoj, navodi se u priopćenju iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.