Published On: Sub, ruj 18th, 2021

KOJOJ NOVOJ DRŽAVI JE NAMIJENJEN POZIVNI +388? Kroz pozivne telefonske brojeve sve nam je bilo rečeno još 1992. godine!

 

Plakat koji se pojavio u Novom Sadu i izazvao velike polemike je onaj na kojem se nalazi crtež mobilnog telefona sa ispisanim brojem +384..

Sada već davne 1992. godine, u austrijskom gradu, Leoben, ispijajući jutarnju kavu u jednom od tamošnjih kafića, uz novine „Kleine Zeitung“ (Male novine) i jesu male, veličine A-4 formata, vrlo praktične za čitanje i nošenje pod rukom, zapazih jedan članak o Jugoslaviji.

U prvi mah nisam mogao  povjerovati postavljenim brojkama koje su, na prvo čitanje, izgledale zagonento.

Tekst je bio o novim pozivnim telefonskim brojevima država koje su nastale ili će nastati.

Poznato je da je Jugoslavija imala svoj pozivni broj 0038, a novi brojevi, ja bih rekao zadana formula, izgledali su ovako:

+38 1 – treba dobiti SRJ, Savezna Republika Jugoslavija, koja je trajala vrlo kratko, vrijeme trajanja također isplanirano:
+38 2 – bijaše prazno, kao i +383 i +38 4
+38 5 – dobija Hrvatska
+38 6 – slijedi Sloveniji

+38 7 – pripada Bosni i Hercegovini
+38 8 – za divno čudno biva nedodeljeno i još uvek čeka buduću državu

+38 9 – pripade Makedoniji.

Rešenje formule odmah je bilo jasno, što se kasnije delomično obistinilo, a ono što se nije ispunilo čekalo je na realizaciju i privođenje kraju plana koji je negdje, izvan bivše Jugoslavije, davno napravljen.

Shvatio sam tada, na moje razočaranje, da su uočene praznine već planirane za Crnu Goru, Kosovo i ?(ne bih da nagađam, tvorci formule znaju o kome se radi), pa tako danas pozivni tel. broj +38 2 – pripada Crnoj Gori, +38 3 – je namjenjen Kosovu a broj +38 4 – još nije dodeljen, kao ne zna se kome će pripasti, ali huškanja, kampanje i napetosti u Srbiji dovoljno govore u kom pravcu se kreće rješenje ove formule.

Interesantno je da ostaje još jedna praznina posle pozivnog broja +38 7 za Bosnu i Hercegovinu, +38 8.

Šta mislite kome će moćni tvorci scenarija dodeliti ovaj broj?

Koga on čeka?

Sa tim poslednjim činom podjele ranije određenih i planiranih brojeva biće okončan i ispunjen scenario rušenja bivše Jugoslavije. Kada će se to dogoditi samo je pitanje vremena.

Tada će tvorci ovog scenarija, čije su „zasluge“ i „dobročinstva“, „humanitarna bombardiraanja“ nagrađena Zvučnim priznanjima, uključujući i ona najzvučnija na svetu, otići u mirovine napunjenih džepova a iza njih će ostati ruševine i uništena budućnost novih generacija, onih koji dolaza a ni za šta nisu krivi. Gore iznijeta matematika složit će se do kraja. Sve će doći na planirano mesto; te  će idejni tvorci “promjena” okončati novim pretnjama, uvjetovanjima, lažnim obećanjima.

Boško Beuk – Noviput.rs i Intermagazin

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare