Srijeda, 29 svibnja, 2024

ETO POSLA ZA LEGALNE: Trideset carinika ima krivotvorene diplome

Must Read

Uprava za neizravno oporezivanje (UNO) BiH pokrenut će provjere popisa od 30 službenika koji su radili za nekadašnju Carinsku upravu FBiH, a za koje je utvrđeno da su krivotvorili diplome o završenom stručnom studiju, neslužbeno saznaje “Dnevni avaz”.
Sarajevski list došao je u posjed kompletnog popisa imena svih službenika za koje je dokazano da nemaju odgovarajuću stručnu spremu, a radili su u carinskoj službi koja je kasnije integrirana u UNO BiH.
Kako  je potvrdio glasnogovornik UNO BiH Ratko Kovačević, prema preliminarnim podacima neki od tih ljudi i dalje su uposleni iako popis datira od prije nekoliko godina!
Kako saznaje Avaz, provedena je procedura tadašnje Carinske uprave FBiH, koja je od Federalnog ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta tražila provjeru svojih uposlenika te dobila informaciju da 30 službenika nema vjerodostojne diplome, te je naređeno da budu otpušteni.
Provjerom je utvrđeno da su diplome krivotvorili sljedeći službenici: Enes Avdagić, Mile Ćorić, Bego Anđelić, Mirsad Gaštan, Sead Kevrić, Maša Delija, Emir Slinić, Muamer Halilović, Benis Vrgočević, Ibrahim Šogolj, Nihad Puljarga, Miro Krišto, Jasmin Huskić, Fikret Kapić, Šerif Burzić, Refik Kauković, Safija Budimlić, Haris Karabegović, Meho Talić, Vlado Mikić, Marijan Brašnić, Tunjo Đogaš, Mato Filipović, Mato Agetić, Marko Lukač, Ivica Mrkalj, Anto Bago, Mijo Oršolić, Anto Pavlović, Jasmina Prgić. Svi oni su iz nekoliko carinskih ispostava širom FBiH.
U UNO BiH jučer nam nisu mogli potvrditi jesu li sve navedene osobe dobile otkaze. Prema riječima Kovačevića, to je veoma teško utvrditi.
– Radi se o razdoblju kada je postojala entitetska Carinska uprava, tako da ne mogu bez detaljne provjere reći što je sada s tim osobama. Znam da smo mi u UNOBiH provjeravali vjerodostojnost diploma svojih uposlenika, ali 2005. godine. Morat ćemo sve detaljno provjeriti, jer je moguće da se radi o duplim imenima. Imamo Mašu Deliju koja je zaposlena 2011. te Milu Ćorića koji je zaposlen od 2008., a nalaze se na tom popisu. No, teško je utvrditi jesu li to iste osobe. Moramo sve detaljno istražiti – rekao je Kovačević.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -