Published On: Sub, pro 8th, 2012

NA ZAPOVIJED DRUŽE SULJO: SDA odulučila da Budimir smjeni Nikšića

U svom dosadašnjem radu, premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić prekršio je niz zakona, procedura i važećih akata, navodi se u današnjem priopćenju SDA.
SDA u priopćenju dalje navodi da “premijerova odluka da Ramizu Džaferoviću svojevoljno produži mandat predstavlja najgrublji primjer zloporabe položaja i kršenja zakona, što Nikšićevom djelovanju i ponašanju daje pečat krivičnog djela”.
“Nikšić je sam utvrdio proračun i proslijedio ga u parlamentarnu proceduru, suprotno zakonu o proračunu i o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine. Premijer može djelovati i u parlamentarnu proceduru prosljeđivati zakone samo u ime Vlade, a ne u svoje ime kako je učinio Nermin Nikšić. Takve ovlasti premijera ne postoje u demokratskom svijetu, osim vjerojatno u Sjevernoj Koreji. Nema sumnje da on u rad Vlade Federacije BiH pokušava uvesti način odlučivanja koji vlada u SDP, gdje sve odluke donosi Lagumdžija, dok drugima imaju pravo samo dići ruku kada se od njih to zatraži!
Uz to, Nikšić je, nakon što je primio i Vladi priopćio odluku predsjednika Federacije BiH o razrješenju ministra Desnice Radivojevića, nastavio voditi sjednicu Vlade u kojoj je, na izričit zahtjev premijera, nastavio aktivno sudjelovao i smijenjeni ministar! Dakle, konstantna kršenja Ustava i zakona Federacije BiH postali su uobičajeni način djelovanja federalnog premijera koji mjerodavnim smatra samo sud svoje Partije”, priopćeno je iz SDA.
Zato SDA, kako se navodi, od predsjednika Federacije BiH Živka Budimira traži da smijeni Nermina Nikšića sa pozicije premijera Federacije jer Ustav i zakone moraju poštovati svi, pa i glavni tajnik SDP, odnosno federalni premijer!
Očekuje se da Budimir postupi po naređenju budući da dolazi iz iste stranke.
 

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare