Published On: Uto, sij 12th, 2021

ERDOGANOV POSINAK NE SHVAĆA: Neće Bosanci postavljati hercega Humske Zemlje

Bakir Izetbegović izjavio je nakon današnje sjednice Doma naroda da će bosanske stranke bezbeli ovladati Mostarom jer su u Mostaru pobijedile “probosanske stranke”.  Sin oca svojega, čovjek koji je bio najbolji magaciner među sinovima i najbolji sin među magacinerima, toliko dobar da ga je njegov uvaženi otac, taj najveći turski kolaboracionist među Bošnjacima, i najveći Bošnjak među “El Fatihovim sinovima” ostavio u amanet Erdoganu, prijatelju SDA, humanisti i eruditu koji u slobodno vrijeme između dva granatiranja Armenije, negira genocid nad Armencima,

Kako su Izetbegoviću Sabijinom, teme oko Bosne mrske, jerbo je gore pogubio sve značajnije mahale, izgubivši sva glavna financijska hranilišta i uporišta Stranke demonske akcije, pa čak i dosadašnju nadmoć u vazda odanoj elmudžahidskoj  Zenici, okrenuo se prema jugu. Ka  suncu. Ka ljepšim temama. Vrcon Po danak u Hercegovinu.

Govorio je Bak Ir i o tome tko bi trebao biti gradonačelnik Mostara, što je danas jako  razljutilo Mostarce. Naime nije Izetbegović Mostarac da Mostarcima određuje tko će biti njihov upravitelj njihovim gradom.

Faris Č. 20 godišnji student filologije  pljunuo je u Fejićevoj i opsovao mu bosansko sunce kalajisano. Aljoša T. je uradio isto na Musali. Dok je  Andrija C. kresnuo  u Mihajlljubibratićevoj.

Mostarci, građani multietničkog grada, ljubitelji poezije, lijepe književnosti i generalno lijepog, nikada nisu podnosili da im netko iz netolerantnog, etnički počišćenog, arogantnog, financijski nezasitnog Sarajeva, govori tko im treba biti gradonačelnik grada.

Da su Bošnjaci Mostara u ratu slušali Sarajevo danas ih tu ne bi bilo.

Obranili su se sami samo sa svojim golim prkosom, na trenutke spartanskim. I pogotovo ne podnose  da im telali netko tko je iz Sarajeva protjerao Orhana Pamuka te ustoličio Mesića.

Mesića koji  ima lošiji humor čak i od sarajevskog. I koji je svojedobno po Širokom postrojavao Tutu i Tutiće te pjevao ustaške, da bi se potom pretvorio u najvećeg živućeg SDA šehida.

Mostarci znaju i  da je civilizacija došla iz Mostara u Sarajevo ne obrnuto i  da je Mostar taj koji eventualno može oplemeniti Sarajevo. Nikako obrnuto.

Malo Sarajlija znaju da je iz grada pjesnika, prvi piano, u Sarajevo otpremljen iz Mostara.Osobno i lično ga je gore odnio Fra Petar Bakula, “uzpovac” te je tako izvršio nekažnjenu kulturnu agresiju iz pravca Jablanice na taj osmanlijski grad, grad bez glazbe i koncerata, grad nenavikao na note.Tom prilikom Fra Petar se stropoštao u hladnu Neretvu. Te se prehladio. Jedva je preživio. A brzo je i umro. Znao je piano đe ide. Pa se opirao valjda.

Ima li ono Fra Petar ulicu u Sarajevu? Ne znamo. No znamo da ima Franc Lehar, Hitlerov pijanist.

Još jednog pijanistu Sarajevo uzdiže kao vrijednost kojom se diči. Pijanistu Željka Komšića.Taj virtuoz političkog nasilja svira po hairli notama, ne silazi s njih.I pije. Toliko pije, taj hadžipijanist, da je cijeli u hairli modu. U deliriju jedne majorizacije.

Svira koncert za vehabije, preludij za Aliju, simfoniju za Šefika
Kraj koncerta ne želi najaviti. Runde se vrste. A pijanist svira.

Osvrnuo se tako  Bakir, stari Bosanac i mladi Turk, na formiranje vlasti nakon lokalnih izbora u Hercegovini, u Mostaru, sunčanom gradu, jako  dalekom od tmurne i na svakog kivne  Bosne, Bosone Ataturkije. Bosone  Autarciae, izražavajući uvjerenje da bi gradonačelnik Mostara trebao biti čovjek probosanac, kojem su građani Mostara, Hercegovci, navodno dali najviše glasova:

”Zlatko Guzin je dobio najveći broj glasova kada je u pitanju probosanska strana. Sve ostalo nije opcija jer možemo ući u politička previranja koja mogu potrajati sljedećih pola godine ili godinu, a to nam ne treba. Treba biti realan i zreo, te prihvatiti izbor glasača u Mostaru”, naveo je Izetbegović i dodao da bi koalicija između BH Bloka i koalicije za Mostar bila prirodna.

Međutim istina je, kako to uvijek biva, negdje onkraj SDA percepcije.

Probosanska strana, naime, nije dobila najviše glasova u Mostaru.  Dr. Mario Kordić naime nije Bosanac.  No sve da je SDA Mostar dobila najviše glasova to opet nije probosanska strana.

Naime Mostar je Hercegovina, Hum i ljudi koji su se kandidisali na listama za GV Mostara su redom  Hercegovci.

G. Zlatko Guzin je Hercegovac. Kako je Hercegovcac, on nikako ne može biti  Bosanac pa tako ni hercegovska SDA ne može biti probosanska strana. Inače ne bi bila hercegovska.

Dr Guzin  može biti gradonačelnik Mostara samo kao Hercegovac. Kaže li javno da je on probosanski orijentiran usred Mostara i zatraži vlast, Mostar ga sigurno neće izabrati za gradonačelnika. Baš zbog tog guranja Hercegovine pod regiju protiv koje nema ništa, al kojoj nikada nije bila podređena niti joj je pripadala. Štoviše logičnije bi bilo postaviti pitanje pred međunarodnim sudom u Beču, pitanje tužbe Hercegovine protiv Bosne, koja je bez znanja Hercegovine, zarad par pripojenih sela Sandžaka, Bosni, Crnogorcima dala Sutorinu. Što je to nego atak na teritorijalnu cjelovitost Hercegovine za račun Bosne? Treba li Hercegovini uopće partija koja tako nešto odobrava? Komadanje Hercegovine kako bi se širila Bosna po nekakvim Sandžaklucima?

  • Hercegovina ne trpi niti će trpiti nikakve probosanske opcije.
  • Hercegovina po Sarajevu ne pravi prohercegovske političke blokove.
  • Gospodin Guzin ako želi biti gradonačelnik, mora, što prije udaljiti od sebe Bakira i  dobiti potporu Mostara i Mostaraca.Hercegovine i Hercegovaca.
  • Gradonačelnik Mostara nije samo šef tog grada.  On, na simboličkoj razini predstavlja nešto puno više i jače. On je moderni vojvoda  Humski.
  • Gospodar cijele Humske zemlje, Primorja, Zahumlja i otetih hercegovskih zemalja pod Dukljom. Koje nam valja vraćati pod materu Hercegovinu. On je ujedno knez Neuma i otete nam obale sutorinske.

On je naorosto Herceg Stefan našeg vremena. I ako dr. Guzin pristaje biti Herceg Stefan našeg vremena, on ima šanse postati gradonačelnik Mostara. Drugačije ne.

Taj i takav ima odgovornost prema cijeloj Hercegovini koja u Mostaru ostvaruje ono što ne može u svojim malenim provincijama. Od obrazovanja, zdravstva, pa do svega ostaloga.

Dr. Zlatko Guzin stoga ima krivog pokrovitelja. Umjesto da lobira za potporu sebi po svim krajevima slavne Rizvanbegovićeve, Mihajlove i Don Ivanove zemlje, Katarinine i  svete Humske zemlje, on si osigurava potporu preko agresora na našu zemlju.

SDA-ovaca Bosne. Koji su u Mostaru u Grabovici, uvozeći arapske agresore počinili jedini, najbrutalniji i najnemilosrdniji primjer genocida u prošlom ratu. Poklavši seljane koji su ih mjesecima udomili u svojim toplim domovima. Koji su potom prestali biti domovi. Jer su ih Arapi  sve do jednog poklali. Njih. Građane BIH.

Pred očima Jovana plemenitog Divljaka i pred očima Željka Komšića. Probosanskih “snagatora”. I negatora genocida.

Jarani njihovi. Najzlatniji ljiljani.

I premda i Komšić i Divljak to znaju, oni  i danas veličaju tu bijednu vojsku gurajući tako pod tepih dijalog 0 zločinima t iste vojske i  njene zločince. Koji čak, u ovom slučaju genocida sjeverno od Mostara, čak i nisu naši nit njihovi ljudi. Nisu čak niti OEM bosanske snage. Snage su nekog zlog džihada koji i nije džihad. Koji je prekršio sva pravila džihada.

Takvi poput Komšića, Bakira i Divjaka, koji kriju ubojice Grabovice među sobom, njihovi jarani koji su im dali BH putovnice, koji kriju nalogodavce masovnog pokolja Hercegovaca Grabovice, nisu i   neće upravljati Mostarom da su čak i porijeklom Hercegovci.

Bakir nije čak ni to. Porijelom je iz Srbije.

  • Kada Bosna bude imala povijest dugačku i slavnu kakvu  ima Hercegovina, tada mogu nešto govoriti.
  • Kada budu imali nebo nad Sarajevom čisto i prozračno kao naše,  tada mogu davati savjete lokalnim jedinicama  Bosne.  Ne i Hercegovine.
  • Kada Hercegovini prestanu nametati pijaniste poput Komšića tada mogu s nama za stol. Na prijateljski teferič. Do tada ništa.

Dr. Zlatko Guzin je naš čovjek, sin je ponosni ponosne Hercegovine i ona se ponosi njime. I ama baš nikakve logike nema da ga SDA agresorske Bosne sebi prisvaja a nama nameće kao svog.

A hoće li biti naš gradonačelnik ili neće to sigurno neće odlučiti oni.  Bakirogluani. Nego ćemo to odlučiti mi. Sugrađani dr. Guzina. Hercegovci. Humljani. Djeca Mihajlova, Rizvanbegovićeva, Don Ivanova  i djeca Žane Merkus.

Važno je da agresori iz SDA jednom shvate da niti jedan Bosanac nije ušao u Gradsko vijeće Mostara i da su sve  redom ušli Hercegovci.

Tako je bilo i tako će biti.

I nikad, upamtite, nikad niti jedna probosanska snaga ući neće u Gradsko vijeće stolnog grada Hercegovine.

Hercegovci će  odlučiti tko će biti novi vojvoda, novi Herceg Hercegovine. I Bosanac koji doseli u Mostar neće glasati dok ne postane Hercegovac i dok se ne asimilira u širu i snažniju kulturu. Kulturu Hercegovine. Naprosto će mu biti neugodno usred Hercegovine glasati kao Bosanac.

Dakle mi u svom gradu postavljamo. Ne  daleka i agresorska Bosna.

Osim toga oni u SDA su već pokazali da su loši s kadrovskom politikom. SDA, komšijske agresorske Bosne naprosto nema vještinu pronaći kvalitetne kadrove.Ili ih uopće nema unutar partije. Dovoljno je reći Željko Komšić i sve vam je jasno kakvi su im u SDA kadrovi.

Čak su  loše kadrovirali i za same Potočare. Što je daleko skandaloznija priča. Ako tamo nisu bili u stanju staviti dostojanstvenog čovjeka za upravitelja, umjesto mizogenog šoviniste, koji šverca smrti, trguje tom masovnom boli kao kakav jazavčar a ne čovjek,  ako dakle tamo nisu mogli postaviti nekog  tko neće privatizirati toliku bol i žrtvu u  ionako odveć napaćenog naroda bošnjačkog, gdje  onda jesu?

Što oni uopće poštuju, i kako onda uopće nas da poštuju,  ako svoje najmilije i najbolnije rane ne poštuju?