Published On: Čet, sij. 25th, 2018

Erdoganov glasnogovornik u BiH: Odavanje počasti poginulima tzv. Armije BiH i druženje s Izetbegovićem

Povod posjete glasnogovornika ureda turskog predsjednika Sarajevu je učešće na panelu “Budućnost islama i muslimana u Europi na primjeru Bosne i Hercegovine i Andaluzije” koju organizira UEBD.

Glasnogovornik ureda turskog predsjednika Ibrahim Kalin doputovao je u posjetu Sarajevu i sastao se s članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem, javlja Anadolu Agency (AA).

Povod Kalinove posjete Sarajevu je učešće na panelu “Budućnost islama i muslimana u Europi na primjeru Bosne i Hercegovine i Andaluzije”, koju organizira Unija europskih balkanskih demokrata (UEBD), sarajevsko predstavništvo nevladine organizacije Unije evropskih turskih demokrata (UETD).

Glasnogovornik turskog predsjednika Kalin prvo je posjetio Memorijalni centar Kovači, te polaganjem cvijeće i učenjem Fatihe na mezarju odao počast poginulim borcima tzv. Armije BiH i prvom predsjedniku Republike Bosne i Hercegovine Aliji Izetbegoviću.

Kalin je zatim prošetao Baščaršijom i posjetio Gazi Husrev-begovu džamiju. Potom ga je u zgradi Predsjedništva BiH primio član Predsjedništva Bakir Izetbegović.

Tijekom današnje posjete Sarajevu Kalin će održati odvojena predavanja studentima Fakulteta političkih nauka na Univerzitetu u Sarajevu i studentima na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS).

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer