Published On: Ned, stu 22nd, 2020

Erdogan: Turska se vidi kao nerazdvojivi dio Europe, ali ne prihvaćamo napade na našu zemlju

Turski predsjednik Tayyip Erdogan u nedjelju je izjavio da njegova zemlja, koja je službeni kandidat za članstvo u Europskoj uniji, sebe vidi kao nerazdvojivi dio Europe, no da ne kani popustiti pred napadima i dvostrukim standardima.
Mi sebe doživljavamo kao nerazdvojivi dio Europe… Međutim, to ne znači da ćemo prihvatiti otvorene napade na našu zemlju i naciju, na prikrivene nepravde i dvostruke standarde, rekao je Erdogan u govoru održanom pred članovima svoje Stranke pravde i razvoja.

Turska aktivnost bušenja nafte i plina u spornome dijelu istočnog Sredozemlja povećala je napetosti s EU-om jer je Turska ušla u spor s Grčkom i Ciprom zbog resursa ugljikovodika.

Šef EU-a za vanjsku politiku Josep Borrell nedavno je rekao da je turska retorika o Cipru pooštrila napetosti s EU-om te da Ankara mora shvatiti da svojim ponašanjem “samo pogoduje razdvajanju” od bloka.

EU će na sljedećem samitu u prosincu razgovarati o turskom nastavku istraživanja prirodnog plina u osporavanim vodama istočnog Sredozemlja, rekla je u četvrtak njemačka kancelarka Angela Merkel.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>