O NAJAVI NAMETANJA ZAKONA O ZABRANI NEGIRANJA GENOCIDA “Inzko više ništa ne može nametnuti. On je olupina i dodvorava se muslimanima”

Predsjedatelj i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko više ništa ne može nametnuti niti ima razloga, te ocijenio da to zapadna Europa ne može prihvatiti.

“Njega nešto spopali u Sarajevu i on odmah počne reagirati kao iz vedra neba. Vjerojatno oni u Sarajevu to od njega traže”, rekao je Dodik komentirajući prijetnje Inzka da će nametnuti zakon o negiranju genocida ako ne bude usvojen do 11. srpnja sljedeće godine.

Dodik je istaknuo kako ne misli da Inzko može nešto nametnuti. “Što i ako nametne, nema razloga… Ipak je on olupina u smislu da je prošlost, a hoće li uspjeti s tim njegovim… Vidjet ćemo”, izjavio je Dodik medijima iz Republike Srpske.

On smatra da je prošlo vrijeme i da zapadna Europa to ne može prihvatiti.

“Kakva je to priča o tome da na silu nešto nekome namećete. Rade li u Europi to tako”, upitao je Dodik.

Dodik je ocijenio da se od Inzka svašta može očekivati i da je izgubio kompas.

“On hoće da se vrati da dobije još koju godinu mandata i spreman je da se dodvori muslimanima od kojih vjerojatno prima već ozbiljne apanaže”, istaknuo je Dodik.