Subota, 13 srpnja, 2024

EMIR I REUF OTRGLI DALJINSKI ZLATKU: Od sada će oni upravljati “fenomenom Komšić”

Must Read

Komšić, otužno malo političko siroče više nije u rukama nacionalšoviniste Zlatka, koji se zajebaje s kolektivnim pravima Hrvata u BIH.Skrbništvo nad njim  preuzeli su Reuf Bajrović, nadobudni nacist s američkim šlagvortom, lik koji otvoreno iznosi fašističke parole “o narodima koji imaju previše prava” ili “o narodima koji žive prebogato” negirajući pri tom hrvatsko pitanje u BIH, te obiteljski nasilnik Suljaga od Srebrenice.

 

Vjetar u leđa ovom novom vidu staratestljstva nad Komšićem davat će sarajstanska NVO scena, tzv. moderni izdanci  Bosnie Nuove, građanske države Bosanaca, još jednog lošeg spina sarajevske velikobošnjačke ideje. Darko Brkan tako će šetati Komšića Baščaršijom dok Suljagić bude tukao ženu ili dok  Reuf bude čitao Mein Kampf. U stranci su poželjni svi profesionalni Hrvati i Srbi širom kotline. Što ih bude više to će posljednja sarajstanska utopija duže tinjati.

 

“Radni naziv” buduće partije socijaldemokratske orijentacije je “Građanska stranka”, piše danas na interent portalu sarajevskog tjednika “Slobodna Bosna”.

Prema informacijama tog lista, jezgro nove partije, na čijem će čelu biti Komšić, činit će aktivisti i funkcioneri sadašnje SDP “koji su duboko razočarani  politikom autoritarnog lidera SDP Zlatka Lagumdžije” koji je nakon nekog vremena shvaito da politikom majorizacije vuče stranku u izolaciju a zemlju u raspad.

“Slobodna Bosna” navodi da je Komšić okupio “respektabilan tim”, te da će njegovi ključni saradnici u novoj partiji biti dojučerašnji bliski saradnici Zlatka Lagumdžije, biviši ministar kulture Kantona Sarajevo Emir Suljagić i bivši Lagumdžijin savjetnik Reuf Bajrović.

“Komšić računa na snažnu podršku nevladinog sektora koji se već javno, jednako kao i Komšić, izjasnio protiv predloženih ustavnih rješenja u slučaju presude ‘Sejdić i Finci’, dogovorenih između SDP i dva HDZ”, piše u tekstu.

Po sporazumu SDP i dva HDZ, Predsjedništvo Bosne i Hercegovine bi i dalje imalo tri člana koje bi birao Parlament iz reda poslanika.

Taj sporazum bavi se isključivo Federacijom BiH jer Republike Srpska in7istira da se članovi Predsjedništva i dalje biraju neposredno, na izborima.

No ono što je najviše razljutilo fašistoidnog Bajrovića, koji je nakon toga uzeo daljinski, jeste priča o elektorima, točnije vrijednosti glasa u Domovima naroda.Prema nametnutim Barryevim amandmanima koji nikada nisu prošli parlamentarnu proceduru trenutni zakon omogućuje majorizaciju, točnije dozvoljava većinskoj naciji da malobrojnijim Hrvatima imputira predstavnike u nacionalni dom naroda, preko kantona u kojima Hrvati žive u tragovima.

Buduće rješenje poštuje popis stanovništva te delegira u Domove naroda predstavnike proporcionalno raspoređenosti pojedinog naroda po kantonima.

Upravo ta činjenica, da više Hrvate u Dom naroda neće moći birati Bošnjaci, čime se trajno otklanja mogućnost neke nove Platforme, kao i činjenica da se član predsjedništva Komšić više neće moći birati bošnjačkim glasovima, zasmetala je Komšiću, legalnom i legitimnom bošnjačkom članu predsjedništva te Reufu  Nedoklanom, mladom fašistu koji ako bog da, će preuzeti kormilo bošnjačkog političkog vođe i s ovakvom pameti konačno zabiti ovoj nakaradnoj zemlji glogov kolac u guzicu.

Doduše, budući da je američi igrač, nije isključeno da je upravo stoga i poslan. Moguće je da se Amerika više ne želi zajebavati sa prototurskom satrapijom na Balkanu. Pogotovo nakon zadnjih turskih namigivanja Iranu.

poskok.info

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Sve veći broj turista u Čapljini: Uživaju na rijekama i kulturnim znamenitostima

Čapljina, gradić smješten u dolini rijeke Neretve, postaje sve popularnija turistička destinacija, privlačeći posjetitelje iz cijelog svijeta, a posebno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -