KAD KONDOM PUKNE: “Više nikada nećemo biti jednokratno uporabljeni”

Josip Perić, član Predsjedništva Habibi Sarajstanske Partije-a, jučer je uoči sjednice Predsjedništva ove stranke u Mostaru za Oslobođenje kazao kako su HDZ 1990 i SDA prevarili HSP u Hercegbosanskoj županiji (HBŽ) pristavši na formiranje koalicije s HDZ-om BiH i SNSD-om. Perić je rekao kako je HDZ 1990 iznevjerio HSP te kako se prodao HDZ-u BiH.

– HSP je bio u koaliciji s HDZ-om 1990, no ta se stranka za Judine škude prodala HDZ-u BiH, odnosno Draganu Čoviću (što nikako ne znači da se HSP za judine škude  na razini federacije prodao bošnjačkom nacionalizmu). SDA, pak, sada u HBŽ-u gleda samo sebe. (Dok HSP misli na sve nas) Shvaćam takvo njihovo ponašanje. (Jel Perić jedini pravaš koji ima sposobnost kognitivnog shvaćanja il laže?)To je njihovo pravo. No, i oni će morati poštivati naše interese. Ako dođe do rekonstrukcije Vlade FBiH, znatno će više kadrova SDA ostati bez posla, nego onih HSP-a, izjavio je Perić sarajevskom Oslobođenju.

Perić je, podsjećamo, nakon potvrđivanja nove Vlade HBŽ-a, koju čini koalicija dva HDZ-a, SDA i SNSD-a, rekao kako je apsolutni zagovornik rekonstrukcije vlasti u FBiH, te kako je SDA u HBŽ-u pokazala svoju neprincipijelnost. Također, rekao je kako će učiniti sve da dođe do rekonstrukcije Vlade FBiH. Međutim, jučer je za Oslobođenje rekao da je to njegov osobni stav, a ne stav HSP-a te kako podržava Živka Budimira, odnosno njegovo odbijanje da odstupi s pozicije predsjednika Federacije. (Drugim riječima, ne dirajte Žifka i podržat ćemo smjenu Vlade samo da napakostimo SDA-u)

– Prevareni smo, no pronašli smo određene zaštitne mehanizme za svoju poziciju, između ostaloga i kroz instituciju predsjednika Federacije koju obnaša Živko Budimir. (To koliko su preko HSP-a prevareni Hrvati u BIH, o tome ovaj put nećemo, jel tako g. Periću)

Apsolutno dajem potporu gospodinu Budimiru i svi oni koji žele praviti novu vlast u Federaciji moraju kod njega doći na konsultacije, moraju polomiti svoju kralješnicu, iako sumnjam da je imaju. (Ovo je već postizdajnička faza, nekako se zaboravilo da je Budimir imenovan SDP-ovim rukama, likovanje nad tom činjenicom iz usta duvanjskoj ustašoida baš i nije neki naročito moralan čin) U zabludi su oni koji sebi daju za pravo misliti da se predsjednika Federacije može smjenjivati onako kako nekomu padne na pamet, rekao je Perić. (Čijeg predsjednika Periću? Tvoga možda?)

– To se zasigurno ne radi pokazivanjem mišića i glumljenjem neke pameti. Svakako nisam impresioniran pameću niti jednog od ovih kvazilidera. Što se zaključaka Predsjedništva HSP-a tiče, sada ne mogu kazati kakvi će oni biti. No, ja imam svoj stav i spreman sam ga braniti. Uvijek postoje izlazi, poput napuštanja stranke, pa čak i politike. No, ne želim napuštati vlastiti zdrav razum, (Osim ako on ne napusti tebe Josipe) niti želim dopustiti da netko drugi preko mojih leđa ostvaruje svoje ciljeve, rekao je Perić.

Istaknuo je i kako će se zalagati i boriti da HSP više nikada ne bude iskorišten za jednokratnu upotrebu. Dodao je i kako više neće voditi tuđe ratove. (Ne može se biti više puta kondom Josipe, iskorišteni ste, za jednokratnu uporabu. To se sad baca)

– Mene što se tiče, ako smo s nekim u nekakvim dogovorima, onda će to ubuduće biti partnerstva od razine mjesne zajednice pa do razine države, kazao je Perić.