EH, TI ADOLESCENTI: Petnaestogodišnja djevojka aktivirala bombu u džamiji, 12 poginulih

Petnaestogodišnja djevojka aktivirala je u petak u džamiji u selu Malari, na sjeveroistoku Nigerije, eksploziv kojim je bila opasana, pri čemu je smrtno stradalo 12 vjernika, izvijestile su mjesne vlasti.

“Bombašica je bila petnaestogodišnja djevojka, koja je viđena u blizini džamije dok su se vjernici pripremali za poslijepodnevnu molitvu. U napadu je ubijeno 12 vjernika, a sedmero ih je ranjeno”, rekao je šef mjesne policije Danlami Adžakuta.

“Seljani je nisu poznavali i kad se počela ‘motati’ oko džamije zamolili su je da se udalji”, rekao je očevidac. Djevojka je izišla iz džamije i svi su bili uvjereni da je otišla, no u trenutku kad je trebala početi molitva u džamiji, djevojke je utrčala i raznijela se, ispričao je.

Zasad još nitko nije preuzeo odgovornost za napad, no za bombaške napade ovog tipa Boko Haram je koristio vrlo mlade mladiće i djevojke. Novi samoubilački napad koji se dogodio u mjesecu ramazanu uslijedio je neposredno nakon triju smrtonosnih napada u kojima je na sjeveroistoku Nigerije ubijeno 145 ljudi, piše Hina.

Nigerijski predsjednik Muhamadu Buhari osudio je u petak ‘neljudske i barbarske’ napade Boko Harama koji su pokazatelj da je potrebno ‘osnovati učinkovitiju međunarodnu koaliciju’ u borbi protiv islamističkih napadača