Published On: Ned, kol 26th, 2012

DŽERKO U MUKAMA: Nema poticaja za gašenje požara

Dok Hercegovina, pa i Bosna gore, načelnici općina i gradonačelnici općina i gradova koje je zadesio požar mole susjedne zemlje da im se pomogne, jer o države, posebice Federacije BiH, nema nikakve pomoći. Nezakonita vlast u Federaciji pokazala se prije svega nesposobnom i nekompetentnom kako u upravljanju gospodarstvom, javnim poduzećima, tako i krizom.

 

Zimus je to bila nesposobnost da se organizira obrana od snježnih padalina kada je tek peti dan nakon snježne katastrofe, koja je zadesila BiH, federalni dopremijer i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković Lijanović, koji je po funkciji i zapovjednik Federalnog stožera Civilne zaštite (CZ), obukao je uniformu CZ-a. I to nije opametilo federalnu nezakonitu i nesposobnu vlast koja je i ovo ljeto dočekala bez kanadera.

 

Jedino je preostalo “žicati” kanadere od susjdenih zemalja, prije svih Hrvatske, koja se također bori s neviđenim požarima, ali je izišla u susret više puta i to bez ikakve naknade za angažirane kanadere.Iako njihov angažman po satu košta nekoliko tisuća eura.

 

I dok se s naše strane od strane nekih dužnosnika i pojedinaca, svako malo poteže pitanje gradnje Pelješkog most, u kontekstu slobodnog prolaza BiH na otvoreno more, premda nemamo ni priostojnog čamca i jahte, kamoli velikog broda, dok kada nam “zagusti” molimo Hrvatsku za pomoć.

 

S druge strane ta ista nezakonita vlast, nije u stanju nabaviti bar jedan kanader koji će pomoći i gašenju požara, spriječiti velike štete i angažiranje velikog broja vatrogasaca koji na teškom i nepristupačnom terenu ionako mogu učiniti vrlo malo, unatoč svim naporima koje ulažu. Unatoč požaru Mostarci nisu izgubili smisao za humor.

 

Najave ministra Jerke Ivankovića Lijanovića kako se ozibljno razmišlja za iduću godinu da se nabavi kanader, valjda nakon što sve izgori, neki su prokomentirali s osmjehom uz komentar da kada bi “provizija” za nabavku kanadera bila kao da “dodjelu poticaja” Federacija BiH bi imala bar pet kanadera, a Lijanović “Generalno zastupništvo” ! (K.M. Dnevnik.ba)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare