Published On: Ned, kol 26th, 2012

Mostarski vatrogasci ne stoje iza poziva građanima; Gašenje je opasno i za profesionalce

Profesionalna vatrogasna postrojba Mostar nije tražila nikakvu pomoć od građana Mostara, rekao nam je Petar Jurić zapovjednik Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar.

Ubrzo nakon javnog apela od strane našeg sugrađanina Mire Glavaša koji smo objavili na našim stranicama, nazvao nam je zapovjednik PVP Mostar i ogradio se od javnog poziva. Napomenuo je kako mostarski vatrogasci ne stoje iza ovoga poziva i kako ne mogu pozivati građane u slične akcije.

Civilna zaštita daje punu suglasnost građanima dobrovoljcima koji žele pomoći u gašenju požara, ali rekli su nam da do daljnjega budemo u stanju pripravnosti, naknadno nam je izjavio Miro Glavaš.

Dodaje kako je slanje građana u gašenje vatrene stihije opasan čin i kako je takvo neštoizvan pameti. Požarišta koja se mogu gasiti, vatrogasci profesionalci, gase, a područja koja su opasna i minirana, ne gase.

Slanje građana, zapovjednik Jurić, nazvao je nepromišljenim činom i apelirao na medije da zaustave bilo kakve pozive za organiziranjem građana i njihovim odlaskom na požarišta.

Povod reagiranju zapovjednika PVP Mostar je apel koji je uputio Miro Glavaš, naš sugrađanin:

U apelu se navodi dobrovoljno organiziranje građana i njihov odlazak u gašenje požara na mjestima Prenj, Ruišta, Jasenjani, Glogovo i Boračko jezero. Na svim mjestima situacija je jako teška, te našim profesionalnim vatrogascima je potrebna velika građanska pomoć, navodi Miro u mailu.

“Molim sve građane koji prisustvuju ovoj obavijesti da se odluče do 17:30 sati hoće li ići na požarišna mjesta ili ne. Polazak će biti s autobusnog kolodvora istok i zapad. Jer ovu prirodnu katastrofu možemo ugasiti samo zajedničkim radom. Zato molim sve građane koji se odluče za polazak da prate obavijesti medija u Bosni i Hercegovini. Oni će Vas informirati o vremenu polaska, što trebate ponijeti od opreme i kako se opremiti, te što sve ostalo trebamo uraditi kada dođemo na mjesto požara.

Isto tako molim sve direktore i vlasnike velikih tvrtki, kao i građana Mostara, da uplate novčana sredstva u javnu kuhinju kako bi vatrogasci, lovci i mi pomoćni gasitelji požara imali dovoljnu količinu hrane i pića tijekom gašenja požara”, navodi se u mailu kojeg potpisuje Miro Glavaš.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare