Petak, 19 srpnja, 2024

DŽEBA: Kolike su štete nemarom napravili BH-Gas i Energoinvest

Must Read

Damir Džeba, izaslanik u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, ujedno i predsjednik Kluba Hrvata, iskoristio je prošlotjednu sjednicu ovog doma za postavljanje pitanja koja se odnose na vlasništvo nad nekadašnjom zgradom društveno-političkih organizacija (DPO) u kojoj zasjeda Parlament Federacije BiH, kao i na milijunske gubitke koje su u arbitražnim sporovima napravili BH-Gas d. o. o. i Energoinvest te tko će ih platiti.

– Hoće li Pravobraniteljstvo BiH reagirati na činjenicu da je Grad Sarajevo na sebe uknjižio zgradu DPO-a u Ulici Hamdije Kreševljakovića broj 3. u Sarajevu u kojoj zasjeda Parlament Federacije BiH? – upitao je Džeba, prenosi Vecernji.ba.

– Od Pravobraniteljstva BiH očekujem da ispita kako je došlo do uknjižbe s obzirom na Zakon o privremenoj zabrani raspolaganja državnom imovinom Bosne i Hercegovine koji je donio visoki predstavnik za BiH. Prema izvatku iz zemljišnih knjiga, nekadašnja zgrada DPO-a je u državnom vlasništvu i na nju se odnosi navedeni zakon kojim je zabranjeno raspolaganje takvom imovinom – objasnio je Džeba.

Ministarstvu energetike, rudarstva i industrije odnosno ministru Vedranu Lakiću Džeba je uputio pitanje kojim traži detaljnu i potpunu informaciju o milijunskim sporovima koje su izgubili BH-Gas i Energoinvest te kako bi trebali biti plaćeni.

– Tražim točnu informaciju o ukupnom iznosu izgubljenih arbitražnih sporova vezanih uz slučajeve BH-Gasa i Energoinvesta te iz kojih sredstava i kako će biti plaćeni – naveo je izaslanik Džeba.

Drugi spor s negativnim ishodom, prema saznanjima koje ima, vođen je pred međunarodnim arbitražnim sudištem u Zürichu između mađarskog plinskog operatora FGSZ te BH-Gasa i Energoinvesta u visini od 11,6 milijuna dolara zbog jednostrane politike vezane uz Turski tok i projekt ruskog Gazproma i Turske./HMS/

 

- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

ZABRANJENA VERZIJA: Izgleda da su izbačeni dijelovi pjesme koji pozivaju na ustanak Hrvata u BIH. Prvi ih donosimo!

Tko je izvršio pritisak na Thompsona ne znamo, no mi smo upravo dobili izrezane dijelove pjesme koja je izišla...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -