Četvrtak, 13 lipnja, 2024

U Srebrenici osvanuli plakati “Mi nismo genocidan narod”

Must Read

U Srebrenici su osvanuli plakati s porukom: “Mi nismo genocidan narod. Pamtimo.” Na plakatu se nalaze zastave Srbije i Republike Srpske, a na dnu stoji i potpis: “Ponosna Srbija i Srpska.”

Plakati su postavljeni uoči današnjeg glasanja u Općoj skupštini UN-a o rezoluciji kojom bi se podsjetilo na žrtve genocida počinjenog 1995. nad Bošnjacima u Srebrenici i čije donošenje sponzorira skupina od tridesetak država, među kojima je i Hrvatska.

Najava donošenja rezolucije izazvala je ogorčene reakcije u Srbiji i Republici Srpskoj. Tamo tvrde kako im se time pokušava nametnuti kolektivna krivica za ratne zločine, iako se u nacrtu dokumenta ne spominje nijedan narod ili država.

Bude li rezolucija prihvaćena, 11. srpnja ustanovio bi se kao međunarodni dan sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici.

Tog su datuma 1995. pripadnici vojske i policije Republike Srpske, pod zapovjedništvom osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, okupirale srebreničku enklavu koja je bila pod zaštitom UN-a i započeli masovne likvidacije bošnjačkih muškaraca i dječaka. Srebrenica je danas dio Republike Srpske./Hina/HMS/

 

- Advertisement -

2 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

HERA: Skandalozno je da nitko iz HERE nije pozvan na Svesrpski Sabor. Jesmo li mi manje Srbi ako smo Hrvati?

HERA osuđuje separatizam povijesnih Dušanovih i Tomislavovih zemalja od matice. Odjeljivanje Vojvodstva Nemanjića, od HerceStjepanove zadužbine od  Zavjetne zemlje...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -