Published On: Pet, velj 1st, 2013

Dva HDZ-a potvrdila snažnu suradnju i za nadolazeće razdoblje

Rukovodstva HDZ-a BiH i HDZ-a 1990, predvođena predsjednicima prof. dr. Draganom Čovićem i dr. Božom Ljubićem, razgovarala su danas u Mostaru o suradnji tih stranaka na svim razinama, stoji u priopćenju iz Ureda za odnose s javnošću HDZ-a BiH i HDZ-a 1990.
Zaključci sa sastanka su da suradnja HDZ-a BiH i HDZ-a 1990 nema alternativu i treba žurno eliminirati neodgovornost u provedbi realizacije Sporazuma dvaju stranaka na svim razinama, te istu treba osnažiti i podignuti na viši stupanj.
Zaključeno je da se u predstojećem razdoblju analizira stupanj realizacije potpisanih sporazuma, te da se pripreme prijedlozi za korekciju i dopunu istih, a odgovorne osobe za provedbu ove aktivnosti su predsjednici tijela obje stranke na svim razinama.
Rukovodstva dvaju stranaka jasnog su stajališta kako je rješenje hrvatskog pitanja osnova za funkcioniranje i opstojnost BiH, kao i za realizaciju svih neophodnih reformskih procesa na putu BiH ka euroatlantskim integracijama.
Na sastanku se razgovaralo i o svim drugim važnim pitanjima koji se tiču rekonstrukcije izvršne vlasti u Federaciji BiH, reforme Federacije BiH, implementacije presude Suda za ljudska prava u Strassbourgu, usvajanje seta reformskih zakona i pitanje provedbe Odluke Ustavnog suda BiH vezane za Grad Mostar.
Dogovoreno je da će se u narednih 30 dana održati zajednička sjednica Predsjedništava dviju stranaka (HDZ BiH i HDZ 1990) na kojoj će se definirati modaliteti suradnje s ciljem rješavanja pozicije hrvatskog naroda u svjetlu predstojećih reformskih procesa, kao i onih koji su u tijeku, navodi se u priopćenju.
bljesak.info