Published On: Uto, svi 8th, 2012

Dvojica policajaca iz BiH spasili 11 ljudi iz gorućeg zrakoplova

video-160-mrtvih-u-padu-zrakoplovaDva policijska službenika iz Bosne i Hercegovine, koji se nalaze u mirovnoj misiji u Južnom Sudanu, napravili su herojski podvig i spasili 11 života nakon avionske nesreće na aerodromu Yambio, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH. Avion u kojem su bili humanitarni radnici sletio je s piste, prevrnuo se i zapalio. Prvi u pomoć su pritekli policijski službenici iz BiH Mišo Kesić i Goran Šušnja s još dvoje kolega.

Rizikujući svoje živote jer je prijetila opasnost od eksplozije, uspjeli su da ugase požar na avionu, izvuku putnike, pruže im prvu pomoć i evakuiraju na sigurno.

Našim policajcima odmah je stiglo pismo zahvalnosti od lokalnih vlasti, a upućen je i prijedlog Specijalnom predstavniku generalnog tajniku UN-a za Sudan da ih javno pohvali za iskazanu hrabrost i profesionalizam.

Tim povodom i ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović uputio je čestitke i pohvalu policajcima Kesiću i Šušnju.

Ovim hrabrim činom iskazali ste izuzetnu profesionalnost, požrtvovanost, a iznad svega humanost. Osim redovnih zadataka u okviru misije čuvanja mira, pokazali ste spremnost da usprkos velikoj opasnosti, pomognete ljudima koji su se našli u nevolji. Time ste pokazali visoki profesionalizam policajaca iz BiH i predstavili našu zemlju u najboljem svjetlu“, naveo je ministar Ahmetović.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare