Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024

Europska unija više neće priznavati izbore u BiH

Must Read

BIH_u_EU_zastavaGeneralni tajnika Vijeća Europe Torbjorn Jagland poručio je danas da Vijeće Europe i EU neće priznati još jedne parlamentarne izbore u BiH koji bi bili održani po važećem diskriminatorskom Ustavu.

Generalni tajnika Vijeća Europe Torbjorn Jagland poručio je danas da Vijeće Evrope i EU neće priznati još jedne parlamentarne izbore u BiH koji bi bili održani po važećem diskriminatorskom Ustavu, piše Večernji list.

On je na konferenciji za novinare nakon susreta sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom naglasio da je hitno potrebno da se prije ljeta krene sa rješavanjem presude Europskog suda u slučaju “Sejdić i Finci”, jer se na jesen održavaju lokalni izbori, nakon koji se “opasno” približavaju parlamentarni.

“Nužno je rješenja koja će se odnositi na iduće parlamentarne izbore donijeti prije ljeta i rokova koji su navedeni. Izuzetno je važno da na najbolji mogući način bude iskorišten povoljan politički trenutak i da bude učinjen taj nužan i neizbježan korak”, rekao je Jagland.

Prema njegovom mišljenju, izuzetno je važno da BiH postane dio onoga što se već događa i da napreduje na istom putu zajedno sa zemljama u okruženju.

“Jedini način da to bude ostvareno je da kao prvi preduvjet ispuni sve obveze koje je preuzela postavši članica Vijeća Europe. Vrijeme je da se kaže što je potrebno uraditi i zašto je to potrebno uraditi”, istakao je Jagland.

Bevanda je rekao da BiH bez političkog dogovora koji će biti implementiran i prenesen u Paralmentarnu skupštinu riskira da uđe u razdoblje kada će postati zemlja kojoj se neće više posvećivati toliko pažnje i ugrozit će članstvo u Vijeću Europe.

“Iskreno se nadam da BiH neće završiti na sporednom traku, budući da su sve zemlje regije napravile pomak”, naglasio je Bevanda.(Dnevnik.ba)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Užas u Daruvaru: Muškarac ubio pet osoba u domu za starije i nemoćne

Petero ljudi ubijeno je danas u Domu za starije i nemoćne osobe u Mažuranićevoj ulici u Daruvaru, javlja mojportal.hr. Kako...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -