Published On: Thu, Dec 19th, 2013

DS: Naprednjaci koriste Šešeljevu retoriku

Vojvođanski odbor Demokratske stranke (DS) optužio je u srijedu Srpske naprednu stranku (SNS) da koristi nasilni govor poput predsjednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.

DS je u priopćenju za javnost ocijenila da SNS pokušava prikriti loše rezultate svoje vlasti na republičkom i lokalnim razinama, u kojima su na vlast došli “iako su izgubili na izborima”.

 
“Rezultati te vlasti su činjenica da Vlada Srbije već polovicu mandata nije iznijela nijednu razvojnu mjeru, da izlaz iz krize traži kroz smanjenje plaća i otpuštanje radnika, kroz povećanje cijena, poreza i nameta”, navodi se u priopćenju.
DS je ocijenio da građani svakoga dana mandata aktualne Vlade žive sve teže, te da SNS ne može ih uvjeriti u suprotno i pored napada na političke neistomišljenike.
Šef zastupničke skupine SNS u Skupštini Vojvodine Predrag Matejin izjavio je ranije da bi predsjednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić trebao podnijeti ostavku na sve funkcije i da raspiše pokrajinske izbore, jer je “upropastio Vojvodinu”.