Published On: Pet, sij 9th, 2015

QUO VADIS BOSNO? Društvene mreže pune poruka mržnje kojima se veličaju teroristi

Uz brojne i hrabre izraze osude terorističkog napada u Parizu, poput istupa Dina Merlina ili poglavara islamske zajednice Kavazovića. dio javnosti u BiH  iskazao je potporu počiniteljima ubojstava novinara i policajaca..

Izvršna ravnateljica Vijeća za tisak BiH Ljiljana Zurovac potvrdila je Hini kako su brojni internetski portali čije je sjedište u BiH kao i društvene mreže u srijedu bili preplavljeni stotinama poruka mržnje u kojima su se veličali teroristi i brutalna ubojstva.

“Prestrašno je da se uz takav pokolj novinara i policajaca netko može odlučiti na komentare kakvi se pojavljuju na mnogim portalima. Pri tom se poziva na mržnju i na rat, a jutros sam na jednom od njih vidjela i poruku: “ubijte sve novinare”. Ne razumijem što je to i kakvi su to ljudi”, kazala je Zurovac.

Upozorila je kako je zapanjujuće to što se neki od onih koji šire takav stravičan govor mržnje na Facebooku potpisuju punim imenom i prezimenom.

“To nije samo pitanje odsutnosti sućuti nego i pitanje činjenice da takvi ljudi koji šire neshvatljivu mržnju žive među nama”, kazala je Zurovac.