Published On: Pet, sij 9th, 2015

Nisu Hercegovci baš ludi za izborima pa da navale u Vasine autobuse

Čak i kada jasno pokažu da ih ne zanimaju previše izbori u Hrvatskoj – u prvi krug na glasanje ih je izašlo jedva sedam tisuća – Hrvati u BiH nađu se u loncu. Ovaj put u kipući ih je lonac uvalio Vaso Brkić koji je u Hercegovinu otišao organizirati autobuse da ih odvoze na birališta. Kao da su Hrvati u BiH krumpiri koje utovariš u karoseriju i istovariš pred biračko mjesto. A kako će ta akcija uopće izgledati? Hoće li autobusi obilaziti po selima i trubiti ljudima pred kućama da se ukrcaju? Hoće li dolaziti prije ili poslije nedjeljne mise i hoće li trubiti pred kafićima onima koji se drznu poslije mise, umjesto na birališta otići trgnuti lozu?

Nažalost, niti jedna se televizija sinoć nije pozabavila ovim. Manje-više svi su istaknuli Josipovićevu reakciju kako će zatražiti od izbornog povjerenstva da istraži taj slučaj, ali ni koraka više. Hrvati u BiH prije dva su mjeseca odahnuli jer su uz mnogo muke uspjeli izabrati svoje predstavnike u tijela vlasti u BiH.

Sad ih se gura da odluče izbore u Hrvatskoj, a pred njih je stavljen težak teret: glasati za Kolindu koja im je svjetonazorski bliska, ali čiji je šef Tomislav Karamarko bio suradnik Stjepana Mesića, čovjeka koji je sustavno pomagao politiku ogoljavanja Hrvata u BiH. Ili glasati za Josipovića koji im je svjetonazorski udaljen, ali koji je popravio štetu iza Mesića – izolirao Lagumdžiju i Komšića i pridonio pobjedi HDZ-a BiH na izborima. Iako su televizije sinoć o tome manje-više šutjele, siguran sam da će grmjeti po Hrvatima iz BiH ako se ispostavi da su baš oni odlučili predsjedničke izbore.

Robert Bubalo l Vecernji.hr

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare