Published On: Pet, tra 9th, 2021

Draško Stanivuković pročitao sve firme koje se povezuju sa porodicom Dodik: Šok u studiju televizije u vlasništvu Dodikovog kuma

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković gostovao je na Alternativnoj televiziji, koja je u vlasništvu privrednika Slobodana Stankovića, inače kuma Milorada Dodika.

Gostovanje je uslijedilo nakon što je Stanivuković na konferenciji za medije otkrio kako dijelovi zgrade u kojoj je smještena ATV, nemaju upotrebnu dozvolu.

Gradonačelnik Banje luke odgovarao je na brojna pitanja, poput onoga zbog čega ima problem sa SNSD-ovom većinom u Gradskoj skupštini, ali i otkrio zbog čega već 20 godina bivši gradonačenik Igor Radojičić i njegovi prethodnici nisu pokrenuli pitanje uklanjanja ilegalnih objekata u tom gradu, od kojih je jedan u vlasništvu Mileta Radišića, još jednog kuma Milorada Dodika.

Nekoliko minuta prije kraja razgovora, Draško Stanivuković je s već pripremljenog papira pročitao je sve firme koje se povezuju sa porodicom Dodik, kao i koliko je Prointer, firma Igora Dodika, dobila novca iz budžeta Republike Srpske.

Voditelj ga je pokušao zaustaviti insistirajući na tome da ima još pitanja za njega, no Stanivuković je istakao da će i na njih odgovoriti uz konstataciju: “Ja brzo pričam”.

Uz objašnjenje “samo da ljudi znaju koliko je ova zemlja privatizovana” Stanivuković je među firmama za koje je kazao da su u vlasništvu porodica (Dodikovih kumova) Radišić, Zeljković i Stanković naveo su firme: Kaldera, Grand trejd, Red box media, Eko grup, Euforija marketing, Dl plakat, ATV Televizija, Radio, Sprointer, Igre na sreću Sirijus, koji im ovdje pravi zgradu, Agro voće i Fruit eko dobijaju pare od grada pare za traktor, za dizel gorivi, Igokea, Sektor AS, Galeb internacional…

– Je li vama ovo normalno, upitao je te konstatovao: “Ovo je 60 firmi..”

Pogledajte kako je to izgledalo:

Kompletno gostovanje možete pogledati u nastavku: