Subota, 13 srpnja, 2024

Dragan Čović sastao se u Banja Luci sa Davorom Pranjićem, dopredsjednikom Republike Srpske

Must Read

Tijekom susreta razgovaralo se o položaju Hrvata u Republici Srpskoj i poziciji u institucijama Republike Srpske, ali i oko pomoći hrvatskoj zajednici u ovome entitetu.

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović sastao se danas u Banja Luci sa Davorom Pranjićem, dopredsjednikom Republike Srpske iz reda hrvatskoga naroda.

Tijekom susreta razgovaralo se o položaju Hrvata u Republici Srpskoj i poziciji u institucijama Republike Srpske, ali i oko pomoći hrvatskoj zajednici u ovome entitetu. Dužnosnici su razgovarali i o aktualnoj političkoj i gospodarskoj situaciji, te drugim značajnim pitanjima za Hrvate.

Istaknuta je potreba kontinuiranog aktivnog djelovanja na području razvojnih projekata koji će mlade ljude potaknuti na ostanak i borbu za položaj i kvalitetan život, a neke potaknuti i na povratak.

Dopredsjednik Pranjić je kazao kako zastupa i bori se za hrvatske interese, ali i opće, u kapacitetu koji ima. Posebno je naglasio planirane aktivnosti kako zadržati ljude koji su tu. Osigurati egzistenciju, sigurnost, pokretanje proizvodnje, bolje plaće, zastupljenost Hrvata kao konstitutivnog naroda u institucijama vlasti su stvari na kojima se planira aktivno raditi, istaknuo je. Uz to je naglasio i dobar odnos sa Katoličkom crkvom, koja je učinila puno kako bi se očuvao vjerski, kulturni i nacionalni identitet hrvatskoga naroda.

Predsjednik Čović je istaknuo potporu dopredsjedniku Pranjiću u svim budućim aktivnostima kako bi ostvario planirane aktivnosti, te zamišljene projekte realizirao, u čemu će pomoći sve razine vlasti.

Nakon službenog sastanka, predsjednik Čović i dopredsjednik RS-a Pranjić posjetili su Samostan i župu Sv. Ante Padovanskog na Petrićevcu.

Gvardijan fra Domagoj Šimić i ovom prilikom istaknuo je dobru komunikaciju i potporu hrvatskih dužnosnika, što je, kako je zajednički ocijenjeno, važno za proces održivog povratka Hrvata na ova područja. Također, razgovarano je o završetku projekta izgradnje Kulturno-pastoralno-studentskog centra na Petrićevcu, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

- Advertisement -

6 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Otvoreno balkansko biciklističko prvenstvo na Blidinju

Organizatori manifestacije Blidinje Bike Festival, koja je danas sedmu godinu zaredom, prvi put kao događaj više razine odnosno kao...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -