Published On: Sri, ožu 8th, 2023

Dragan Čović sastao se u Banja Luci sa Davorom Pranjićem, dopredsjednikom Republike Srpske

Tijekom susreta razgovaralo se o položaju Hrvata u Republici Srpskoj i poziciji u institucijama Republike Srpske, ali i oko pomoći hrvatskoj zajednici u ovome entitetu.

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović sastao se danas u Banja Luci sa Davorom Pranjićem, dopredsjednikom Republike Srpske iz reda hrvatskoga naroda.

Tijekom susreta razgovaralo se o položaju Hrvata u Republici Srpskoj i poziciji u institucijama Republike Srpske, ali i oko pomoći hrvatskoj zajednici u ovome entitetu. Dužnosnici su razgovarali i o aktualnoj političkoj i gospodarskoj situaciji, te drugim značajnim pitanjima za Hrvate.

Istaknuta je potreba kontinuiranog aktivnog djelovanja na području razvojnih projekata koji će mlade ljude potaknuti na ostanak i borbu za položaj i kvalitetan život, a neke potaknuti i na povratak.

Dopredsjednik Pranjić je kazao kako zastupa i bori se za hrvatske interese, ali i opće, u kapacitetu koji ima. Posebno je naglasio planirane aktivnosti kako zadržati ljude koji su tu. Osigurati egzistenciju, sigurnost, pokretanje proizvodnje, bolje plaće, zastupljenost Hrvata kao konstitutivnog naroda u institucijama vlasti su stvari na kojima se planira aktivno raditi, istaknuo je. Uz to je naglasio i dobar odnos sa Katoličkom crkvom, koja je učinila puno kako bi se očuvao vjerski, kulturni i nacionalni identitet hrvatskoga naroda.

Predsjednik Čović je istaknuo potporu dopredsjedniku Pranjiću u svim budućim aktivnostima kako bi ostvario planirane aktivnosti, te zamišljene projekte realizirao, u čemu će pomoći sve razine vlasti.

Nakon službenog sastanka, predsjednik Čović i dopredsjednik RS-a Pranjić posjetili su Samostan i župu Sv. Ante Padovanskog na Petrićevcu.

Gvardijan fra Domagoj Šimić i ovom prilikom istaknuo je dobru komunikaciju i potporu hrvatskih dužnosnika, što je, kako je zajednički ocijenjeno, važno za proces održivog povratka Hrvata na ova područja. Također, razgovarano je o završetku projekta izgradnje Kulturno-pastoralno-studentskog centra na Petrićevcu, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

guest
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Sultan osvajač
Sultan osvajač
22 dana prije

Utvrdjivanje uze.pe-genocidaskih planova.
Nista novo. Procitano i prozirno. Pratimo vas i imamo odgovor na sve.

Ugasite svjetlo
Ugasite svjetlo
Šta ti kažeš na ovo?  Sultan osvajač
22 dana prije

vaš odgovor je da vas Amerika za 5 minuta može dovesti da nemate ni to malo državice ako ne budete poslušni.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Sultan osvajač
22 dana prije

Samo ti nama odgovori jesu li Osmanlije osvajaci i tamnicari naroda sa ovih krajeva ili pak osloboditelji ? Kad vec imas odgovor na sve o sultane .

Ugasite svjetlo
Ugasite svjetlo
22 dana prije

Bošnjački biskup normalno nije bio prisutan.

Loš đak
Loš đak
22 dana prije

Ovo je bilo usput,glavni razlog dolaska je sastanak sa Dodikom,kako I izvještavaju mediji

Anonimac
Anonimac
21 dana prije

Jopet brises komentare e moj cenzuratore. Sta posta od drustvene dekontaminacije britkog pera i slobodnog uma , sad prepisujes dopise iz centrale .