Published On: Sri, srp 7th, 2021

DOSTOJANSTVO NARODA IZNAD JE SVEGA: Kako natjerati Čovića da trajno napusti pregovore i SDA-u ostavi mogućnost da proglasi kraj FBIH?

Koliko je prošlo godina od presude Ustavnog suda u kojoj je ta vrhovna institucija pravnog stupa vlasti u BIH kazala da klub u Domu naroda pripada narodu a ne kantonima?

I da se u Izbornom zakonu mora osigurati legitimnost predstavljanja svakog konstitutivnog naroda kako u Domu naroda tako i na svim drugim razinama koje se odnose na kolektivna prava u BIH.

Danas je Nermin Nikšić optužio SDA da je sveto bošnjačko pravo, kontrolu tuđeg, prepustio narodu, koji prema Ustavu ima to pravo.

Dakle ne sjede Hrvati u federalnom klubu Doma naroda zato što je to njihovo ustavno pravo, koje crpe iz ustava svoje zemlje, na osnovu ustavnog prava koje im pripada kao narodu suosnivaču BIH, narodu branitelju BIH.

Ne, kako reče ovo političko smeće to pravo je Hrvatima omogućila SDA, i zato je kriva zato morao odgovarati Bošnjacima.

Taj javno izgovoreni nacizam morao bi biti dovoljan signal Draganu Čoviću da shvati da hrvatski narod u FBIH gura u novi institucionalni suživot s onima kod kojih čak i lijeve partije javno izlaze s fašističkim i nacističkim izjavama. Ne prezajući od Inzka i OHR-a u svom bjesomučnom udaranju po Ustavu ove zemlje.

Hrvatsko narodno dostojanstvo iznad je kompleksa malenog komunalca iz etnički počišćenog grada.

Hrvatski obraz važniji je od Šefikovih neostvarenih ratnih obrednih vojnih akcija.

Hrvati su postojali i u kalifatima, postojat će i nakon što izumru posljednji politički recidivi neoosmanizma na tlu BIH.  A kako vidimo, brzinu iskakanja muhmina s Alijinog broda Šejtan je izgleda došao po svoje.

Predsjedniče, mislimo da je vrijeme da garibe konačno ostaviš same. Sa Željkom, Nikšićom i Osmicom.

To više nije naša raja. Mi nismo njihovi susjedi nit prijatelji. Tretiraju nas kao mete.

Ljeto je. Idi kući. U Zaostrogu se otvorio novi dobar restoran.

Poskok.info
guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x