Published On: Fri, Aug 18th, 2017

DOK NAS SARAJEVO UVJERAVA DA IH NEMA: Cijela mreža ljudi povezana je s braćom Hodžić a BiH ih pušta na slobodu

banja_luka21-250916

Sjetite se kako je prije nekoliko mjeseci kod Aleksandra Stankovića u udarnom terminu nedjeljom u 2 sarajevski novinar i vlasnik Face TV-a Senad Hadžifejzović esklamirao “ne diraj mi stećak!” Bilo je to upućeno novinaru RTL-a Zoranu Šprajcu. Sve zbog toga jer  je predsjednicu RH Grabar Kitarović izlagati seksualnim verbalnim napadima čemu se Šprajc suprotstavio rekavši da je Senad duhovit kao stećak.

Sve je nastalo nakon što je Grabar Kitarović rekla da postoji prijetnja od terorizma iz BiH i u BiH. Naravno, čaršija Saraj-grada napravila je frku. I desni i lijevi. Atak na Bosnu je kad dobronamjerno susjedu kažeš da se pazi.

Umjesto da kažu “da, Armija i Alija su doveli mudžahedine, buduću Al Kaidu i ISIL, buduće suradnike koji su srušili Blizance 11.9.2001. u New Yorku, i sad hajmo to sranje počistiti”, čaršija se diže na zadnje noge. I bruka BiH pred svijetom. Cijeli svijet vidi da u BiH postoji ozbiljna teroristička mreža. A uhićenje braće Hodžić u Njemačkoj svjedoči toj sramoti.

Žalosno je da umjesto suočavanja s realnim problemom Sarajevo bira stavljanje glave u pijesak. I prepisuje uglavnom dobronamjernim muslimanima i nemuslimanima da im se pričinjavaju teroristi i da su fašisti i da mrze muslimane.

Sigurnosne agencije u BiH u proteklim mjesecima su blisko surađivale s kolegama iz Njemačke pri čemu je identificirana cijela mreža osoba povezanih s braćom Hodžić.

Braća Amir Emir Hodžić, bosanskohercegovački državljani koje je Njemačka odlučila protjerati sa svog teritorija zbog sumnje da su povezani s islamističkim terorizmom, deportirani su u BiH gdje su nakon kratkog saslušanja pušteni na slobodu no i dalje će biti pod pojačanim nadzorom sigurnosnih službi, prenijeli su u petak lokalni mediji.

Ovu informaciju potvrdio je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić koji je pojasnio kako će braći Hodžić policija posvetiti “maksimalni tretman”.

Sumnjivi dvojac trebao je biti deportiran iz Njemačke u rujnu no tamošnja se policija odlučila ubrzati cijeli postupak pa je braću posjela na zrakoplov za Sarajevo već u četvrtak. Po dolasku u sarajevsku zračnu luku Hodžiće su oko sat vremena saslušavali agenti Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) a nakon toga su ih pustili da idu kamo žele.

“Njemačka ih je okarakterizirala kako osobe koje se mogu dovesti u vezu s terorizmom no nisu im sudili jer nije bilo konkretnog kaznenog djela zbog čega su ih protjerali. Oni su naši državljani i po toj osnovi smo ih bili obvezni prihvatiti”, pojasnio je ministar sigurnosti BiH.

Mektić je potvrdio kako su sigurnosne agencije u BiH u proteklim mjesecima blisko surađivale s kolegama iz Njemačke pri čemu je identificirana cijela mreža osoba povezanih s braćom Hodžić.

Portal Žurnal.info objavio je kako je iz BiH ranije protjerana Egipćanka koju je policija zatekla u kući obitelji Hodžić u Sarajevu i za koju se ispostavilo kako je nevjenčana supruga trećeg brata koji tu stalno živi.

Amir i Emir Hodžić godinama su živjeli u Njemačkoj. Tamo je utvrđeno kako kontaktiraju s pripadnicima radikalnih skupina no “okidač” za policijsku akciju navodno je bila činjenica da su u srpnju njih dvojica kontaktirali s pripadnicima Islamske države (IS) koji se nalaze u Siriji pri čemu je od njih traženo da provedu teroristički napad na njemačkom tlu.

Amir i Emir o tome su izvjestili trećeg brata Semira koji živi u Sarajevu nakon čega u u istragu uključeni i pripadnici SIPA-e no osim pretrage kuće i protjerivanja Egipćanke druge mjere nisu poduzete.

Njemačka je pak na temelju činjenice da su tijekom pretrage stana kojega su koristili Amir i Emir Hodžića pronađeni brojni dokazi o njihovim nezakonitim boravcima u toj državi odmah odlučila da ih protjera.

Poskok.info