Published On: Pet, stu 10th, 2017

DODIK VUČIĆU: RS podržava prijedlog Srbije, ni Hrvati neće imati ništa protiv

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je u Beogradu izrazio očekivanje da bi do Nove godine mogao biti završen proces razgraničenja između Srbije i Bosne i Hercegovine.

“Mislim da je moguće da se to uradi do Nove godine”, rekao je Dodik novinarima, nakon sastanka s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkama Srbije i Republike Srpske, Anom Brnabić i Željkom Cvijanović koji su razgovarali u Beogradu o suradnji, uključujući jačanje ekonomskih odnosa, prenosi Beta.

On je rekao da je na tom sastanku upoznat da je Srbija koncipirala svoj prijedlog koji je jasan.

Dodik je ponovio da Republika Srpska podržava prijedlog Srbije i da vjeruje da ni Hrvati u Bosni i Hercegovini neće imati ništa protiv.

On je upozorio da je moguće da će službeno Sarajevo iz svojih političkih razloga možda praviti probleme.

“Nitko tu ništa ne dobiva i ne gubi”, rekao je Dodik govoreći o razgraničenju.

Granica BiH i Srbije duga je 335 kilometara, a sporni su dijelovi kod Zvornika, odnosno Bajine Bašte, zatim dio kroz koji prolazi pruga Beograd-Bar i dio oko općine Priboj, koja je razdvojena teritorijom općine Rudo.

Republika Srpska je uz Srbiju

Dodik je rekao novinarima da su razgovarali o dostignućima dosadašnje suradnje i planovima za iduću godinu.

Napomenuo je da će dvije Vlade danas u Beogradu, na operativnoj razini razmatrati konkretne aktivnosti u vezi s proračunskim aktivnostima.

Naveo je da je današnji sastanak značajan, s obzirom na to da je za obje vlade došlo vrijeme za izradu proračuna za 2018. godinu, a samim tim i za osiguranje sredstava za određene planove.

Dodik je rekao da se na sastanku razgovaralo o ekonomskim potrebama i u Republici Srpskoj i u Srbiji, i dodao da se to odnosi i na ekonomska ulaganja.

On je naveo da je Republika Srpska spremna u Srbiji pomoći obnovu škola i vrtića i da će o tome odluka biti donijeta naknadno.

Tema sastanka je bila i politička situacija u regiji.

“Srbija je nezaobilzni faktor za očuvanje stabilnosti”, rekao je Dodik i dodao da je Republika Srpska “uz Srbiju”. On je rekao i da je danas praktično održana sednica Vijeća za implementaciju sporazuma o specijalnim vezama Srbije i  RS./HMS/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x