Published On: Pet, stu 10th, 2017

PREMINUO NOVINAR I KOLUMNIST VEČERNJEG LISTA MILAN JAJČINOVIĆ ‘Pisao je kolumne i tekstove čak i kada više doslovno nije bio u stanju fizički pisati’

ZAGREB – Dugogodišnji novinar i kolumnist Večernjeg lista Milan Jajčinovićpreminuo je nakon duge i teške bolesti u 63. godini u petak u Zagrebu, objavio je Večernji list.

Rođen je 1955. u Bobovcu kod Sunja, na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu diplomirao je 1980., a u novinarstvu je od 1982.

Iako je radio u nekoliko legendarnih hrvatskih redakcija, u Večernjem je listu proveo najduže vremena, punih 27 godina i one su bile njegove najplodnije autorske godine. Radio je i u Vjesniku i Danasu, a u Večernjem od 1990.

Objavio je tri knjige – “Đavo i vodeničari” 1998., “Korifeji lažnih istina” 2012. i “Od Jugoslavije do Euroslavije” 2013.

Pripadao je onoj generaciji hrvatskih novinara koji su stasali još u ona najolovnija vremena i koji je i tada i kasnije, cijelog svog života dokazivao kako se može biti novinar s karakterom i stavom, profesionalnom snagom uvijek, bez obzira na “vanjske okolnosti” i političke sustave, navodi Večernji list, dodajući da je svoj novinarski karakter potvrđivao, kao mnogi njegovi kolege i u najtežim trenucima za neovisnu Hrvatsku, kao i godinama kasnije.

“Pisao je svoje kolumne i ostale tekstove čak i onda kada više, doslovno nije bio u stanju fizički pisati. Nego je govorio i diktirao svoje misli supruzi Veri. Kada više nije mogao govoriti, onda je šaptao. Kada nije mogao više niti šaptati, onda je pronalazio nevjerojatne i čudesne načine da svoju misao prenese na papir i web Večernjeg lista. Malo je njegovih stalnih čitatelja znalo s kakvim se naporima Milan susreće kako bi njegova kolumna “Politička šahovnica” izašla uredna, smislena i poslana na vrijeme”, navodi Večernji list.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x