Published On: Sub, lip 16th, 2012

DODIK: Vijeće ministara radi na crno

BIJELJINA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je za BN televiziju kako je zakon o Vijeću ministara antiustavan, te da ne odražava ustav.

 

 

Parlamentarna skupština nije mogla donijeti zakon o Vijeću ministara ako nema, prethodno, sporazum o tome dva entiteta. A taj sporazum ne postoji, naglasio je Dodik za “BN televiziju”.

Ponovio je kako je stav predstavnika Srpske nepromijenjen o pitanju primjene odluke Europskog suda za ljudska prava u slučaju “Sejdić–Finci”, odnosno Srpska ne pristaje da se mijenja izbor člana Predsjedništva.

-Spremni smo učiniti promjene u Ustavu koje se očekuju u skladu s odlukom suda u Strasbourgu. Ta odluka ne podrazumijeva da se mijenja način izbora članova Predsjedništva i mi ga nećemo mijenjati, rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske smatra kako BiH ne može da funkcionirati, zato što sve strane u BiH ne mogu realno da postave svoje pozicije u skladu s Daytonom.

-BiH jeste dogovorena zemlja i ako nema dogovora u BiH, onda ona ne postoji. Naš politički stav u ovom trenutku je daytonska BiH, rekao je Dodik.

Podsjećamo, Milorad Dodik je, gostujući na RTRS-u rekao kako u tom Vijeću ministara novi ministar sigurnosti mora biti Bošnjak iz Republike Srpske.

-Ministar sigurnosti mora biti netko iz Republike Srpske iz reda bošnjačkog naroda. To nije sporno i ta ustavna odredba mora biti poštovana. To znaju i oni sami. Prema tome, nemamo mi što o tome raspravljati i tražiti da se to dogodi. Oni naprosto moraju to uraditi, kazao je Dodik.

No, prema dogovorima novih partnera u vlasti, lidera SDAP-a BiH i SBB-a, Zlatka Lagumdžije i Fahrudina Radončića, ministarsko mjesto Sadika Ahmetovića trebao bi preuzeti sam Radončić.

bitno.ba
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare