Utorak, 16 travnja, 2024

DODIK: Poslije Škotske neka se spremi RS

Must Read

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da bez obzira na to kakav bude ishod današnjeg referenduma u Škotskoj, Europska unija nema više prava bilo kome osporavati upotrebu institucije referenduma u cilju zaštite svojih prava, te dodao “neka se spremi Republika Srpska”.

“Referendum o neovisnosti Škotske, koji se gradio kroz čitav niz zakonskih i drugih aktivnosti desetinama godina, od 18. rujna 2014. godine prestaje biti samo lijep san Škota i noćna mora britanskih političara, već postaje i nova realnost Europske unije”, naveo je Dodik u razgovoru za “Nedeljnik”. On je istaknuo da je referendum u Škotskoj svojevrsna potvrda prava Rusa u Ukrajini da odluče kako i gdje će živjeti, ali i potvrda ispravnosti opredjeljenja političkog vodstva Republike Srpske po kojem instituciju referenduma treba permanentno graditi i jačati.

“Nije važan ni rezultat. Jedino važno je da se institucija referenduma koji podrazumijeva dezintegraciju jedne od najmoćnijih zemalja svijeta lagodno ušetala pod briselske svodove. Dakle, bez obzira na rezultat, Europska unija nema više prava osporavati bilo kome upotrebu institucije referenduma u cilju zaštite svojih prava, uključujući pravo na bolji život”, rekao je Dodik. Predsjednik RS naglasio je da referendum osigurava i mir i demokraciju i neotuđiva prava naroda priznata svim relevantnim međunarodnim dokumentima.

“I dok se u Španjolskoj spremaju referendumsko pitanje iz Škotske prevesti s engleskog na katalonski, ja Škotima i ostatku Britanije želim miran i dostojanstven 18. rujna, koji će sasvim sigurno postati još jedan povijesni datum. A svima poručujem – neka se spremi Republika Srpska”, kazao je Dodik.

On je istaknuo da se “svijet ove godine našao na novoj prekretnici kao i prije 100 godina, da se Krim referendumski pripojio Rusiji, kao i da njegovo insistiranje na referendumu nije nacionalizam, kao što tvrde neki u Sarajevu i Beogradu”.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

EKSKLUZIVNO PODSJEĆAMO: Gdje su bili HDZ-ovci RH kad je postavljen Bruce Lee. Wikileaks 2005.: “Granić lutkar – i sljedeći ministar vanjskih poslova?”

Hrvati imaju riblje pamćenje. Neka ih. Ali zbog te kratke pameti se neki usude pljuvati po mostarskoj svetinji - Bruce...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -