Published On: Čet, velj 4th, 2021

DODIK O INZKU: Dodvorava se muslimanima? Recite mi nešto novo…

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastao se jučer u Istočnom Sarajevu sa novoizabranim gradonačelnikom Ljubišom Ćosićem.

Nakon sastanka, u izjavama za medije, komentirao je pismo visokog predstavnika Valentina Inzka Narodnoj skupštini RS da povuče povelje za zasluge koje je Organizacijski odbor za obilježavanje 25 godina rada parlamenta, prije četiri godine dodijelio Radovanu Karadžiću, Biljani Plavšić i Momčilu Krajišniku, koji su u Haškom sudu osuđeni za ratne zločine.

– Pokazao je najniže strasti i mržnju prema srpskom narodu. Zaradio je ozbiljan novac vršeći dužnost visokog predstavnika. Oni savršeno dobro znaju da mi nećemo prihvatiti nikakvo njihovo nanošenje odluka – rekao je Dodik, prenosi 2Avaz”.

Također, istaknuo je i da u Sarajevu postoje brojni objekti, škole, koje nose nazive po osuđenim zločincima iz Drugog svjetskog rata.

Na pitanje kakve sankcije bi mogle uslijediti ukoliko ne ispoštuju naredbu o oduzimanju priznanja osuđenik ratnim zločincima, Dodik je rekao kako “nije baba gatara da zna kako on razmišlja”.

Previše zla nam je nanio i dodvoravao se muslimanima u Sarajevu – rekao je Dodik./HMS/