Published On: Pet, kol 6th, 2021

DODIK: “O čemu priča Bakir Izetbegović, pa on je najveći podanik?”

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je za Srnu da bi Bakir Izetbegović trebao formalno da sjedi i sa Srbima i sa Hrvatima da bi se riješilo ovo nemoguće stanje u BiH, a ne da umišlja stvari i daje sebi na značaju, jer ga ovih dana nije ni spomenuo.

Na pitanje Srne da prokomenira Izetbegovićevu izjavu da, kako kaže, ne želi neformalne sastanke s Dodikom, jer je uvrijedio Bošnjake, član Predsjedništva je upitao o čemu Bakir Izetbegović priča i ko je njega uopšte spomenuo formalno i neformalno.

Neka prestane da umišlja i neka ostavi Republiku Srpsku na miru. Pošto su mu puna usta priče o multietičnoj BiH, neka, onda, pokaže na djelu i odgovori koliko je Federacija BiH multietična, gdje su Srbi u tom entitetu, gdje su njihova prava, imaju li oni uopće prava po njegovom shvaćanju multietičnosti. To što kaže da sam ja uvrijedio Bošnjake, jer sam rekao da su podanici, upravo je sam pokazao koliki je podanik i koliko čeka milost stranaca. I da ga podsjetim da je isti on, Bakir Izetbegović, nazvao Srbe “lošim narodom” – naglasio je Dodik.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x