Published On: Pet, kol 6th, 2021

Radman vlastima u Crnoj Gori: Privedite tog čovjeka

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman u petak je osudio prijetnje upućene predsjedniku Hrvatske građanske inicijative u Crnoj Gori Adrianu Vuksanoviću.

Vuksanoviću, čelniku stranke hrvatske manjine u Crnoj Gori, prijetnje su upućene u komentarima na portalu In4s, gdje piše da je „sve Hrvate iz tadašnje Jugoslavije trebalo pobiti i protjerati“ te kako će on platiti među prvima i da mu „ne gine ražanj“.

Grlić Radman je u petak osudio te prijeteće poruke u razgovoru sa samim Vuksanovićem te s predsjednikom Hrvatskog nacionalnog vijeća Zvonimirom Dekovićem.

„Snažna potpora u nadi da će počinitelji biti pronađeni i sankcionirani. O svemu tome razgovarao sam s ministrom Đorđem Radulovićem – zaštita nacionalnih manjina okosnica je bilateralnih odnosa, te ih moramo štititi“, napisao je hrvatski ministar na Twitteru, referirajući se na crnogorskog šefa diplomacije.

Prijetnje Vuksanoviću napisane su pod tekstom u kojem on odgovara predsjedniku crnogorske skupštine Aleksi Bečiću koji je u četvrtak objavio da se „više nikad ne ponovi Oluja“.

“Imamo potrebu Vas osloboditi svake vrste bojazni. Budite mirni. Sigurno se više nikada neće ponoviti vojno – redarstvena, osloboditeljska akcija Oluja, jer više neće nikome pasti na pamet da osvaja hrvatske teritorije, da četiri godine vrši progon stanovništva, da bezdušno bombardira gradove diljem Republike Hrvatske, kao i njen glavni grad”, prenio je In4s riječi hrvatskog predstavnika.

Između ostalog, hrvatski ministar vanjskih poslova izrazio je nadu da će vlasti u Crnoj Gori pronaći način kako da uđu u trag autoru prijetnji po život, hrvatskom političaru u Crnoj Gori.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x