Published On: Ned, ruj 3rd, 2017

DODIK: Nema više destinacija, ni u regiji ni u BiH, gdje Izetbegović nije otvorio problem

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, komentirajući sukob između člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i Miroslava Tuđmana, rekao je danas u Beogradu kako očito postoji pritajena mržnja između Izetbegovića i Tuđmana, što je prokomentirao riječima: “Bili su braća, što im je sad, nemam pojma”.

Govoreći o najnovijem sukobu Izetbegovića i Tuđmana, on je primijetio da je očito kako povijesne činjenice ne mogu biti skrivene i dodao da Izetbegović samo otvara probleme i da nema više destinacija ni u regiji ni u BiH gdje nije otvorio problem.

“Čini to u kontinuitetu, prvo s onim mirovnim sporazumom. On govori da je njegova politika, politika njegovog oca, a politika njegovog oca je Islamska deklaracije, koja je programski akt i dokument za Islamsku državu koja je funkcionirala i još uvijek funckionira na Bliskom istoku, i on se toga nije odrekao”, rekao je Dodik.

Kako je naveo, sada su i oni saznali od Tuđmana ono što su Srbi govorili, a da se njihov glas nije čuo, a to je da se upravo začetak Islamske države mogao vidjeti u BiH dolaskom mudžahedina, što je, primijetio je, povrijedilo Bakira Izetbegovića, prenosi Tanjug.

To, dodao je, nije jedini problem između BiH i Hrvatske, jer postoji problem i s Pelješkim mostom, dok Republika Srpska ima problem s izgradnjom mosta na Savi kod Gradiške, što pokušava riješiti s Hrvatskom.

“Izetbegović kontinuirano ima probleme u bošnjačko-muslimanskoj zajednici u samom Sarajevu, gdje gubi podršku vlastite stranke i postaje politička olupina, a to tako i biva pri kraju političkog angažmana, onda svi navale na vas”, zaključio je Dodik./HMS/