Dodik: Ja sa Lagumdžijom imam dogovor o rušenju BiH, a ne sa Tihićem i SDA

“Izjava lidera SDP-a Zlatka Lagumdžije kako nema mirnog razlaza u BiH predstavlja prijetnju i poziv na oružje i ne može se pravdati činjenicom da je izrečena na predizbornom skupu”, izjavio je Srni predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

“Ona najbolje oslikava militantnost lažnog demokrate, koji svoje stvarne namjere više ne može ni da sakrije. Svima u BiH, osim ostrašćenom Lagumdžiji, potpuno je jasno da BiH ne može da egzistira, jer da može on bi danas mogao da odgovori na najprostije pitanje koje sebi postavljaju svi u BiH – tko je danas vlast u FBiH, u onom istom dijelu BiH za koji je svojevremeno samouvjereno tvrdio da će biti kao Zapadna Njemačka“, istakao je Dodik.

Od “države za čovjeka”, naglasio je predsjednik SNSD-a, ostala je fikcija zvana BiH, kojoj smrtni udarac zadaje upravo Zlatko Lagumdžija i njemu slični avanturisti, koji lažno braneći BiH u stvari ruše temelje na kojima se ona klima.

On je naglasio da su tvrdnje o koaliranju SNSD-a sa SDA apsolutno netočne i služe za zadovoljenje Lagumdžijine sujete, koji to tvrdi da bi obranio sebe.

“I SNSD i SDA imaju svoje razloge protiv ponašanja i politike koju vodi lider SDP-a Zlatko Lagumdžija. Iskreno govoreći, ja sa Lagumdžijom imam prešutni dogovor o rušenju BiH, a ne sa Tihićem i SDA”, naglasio je predsjednik Srpske i dodao da mu je drago što se rušenju BiH pridružio i Lagumdžija, te da nitko nema namjeru da ga u tome sprečava.

Lagumdžija je na skupu SDP-a u Zenici izjavio da onaj koji želi razjedinjenje to neće dobiti, a pogotovo ne mirnim putem, optužujući lidera SDA Sulejmana Tihića da je u koaliciji sa Dodikom za mirni razlaz BiH. (Dnevnik.ba)