Subota, 22 lipnja, 2024

TKO BI GORI…: Lagumdžija od Čovića moli ostanak na funkciji ministra vanjskih poslova BiH

Must Read

Zlatko_i_Dragan_stoje

Bit će ovo prvi sastanak dvojice lidera od kada su nastala nova previranja na političkoj sceni u BiH i od kada je Milorad Dodik, lider SNSD-a zatražio smjenu Lagumdžije s mjesta ministra vanjskih poslova BiH zbog odluke o Siriji.

 

Prema saznanjima Večernjeg list, dvojica lidera će danas u Mostaru razgovarati upravo o ovome jer se lider HDZ-a prije nekoliko dana sastao s Dodikom u Mostaru, koji mu je prenio svoje mišljenje i stavove u vezi zahtjeva.

 

Dodik i Čović su razgovarali o vlasti u BiH, izborima, ali i prilikama u Federaciji BiH. Kako se doznaje, Dodik će biti istrajan u namjeri da se Lagumdžija smijeni, te je samo pitanje kada.

 

Većina lidera je prešutno za dogovor da se takva pitanja ostave nakon lokalnih izbora u BiH. Iako je Dodik zahtjev za smjenu Lagumdžije davno pokrenuo niti ova dvojica lidera nisu se srela, a kako doznajemo ni razgovarala. Naime, Lagumdžija je boravio proteklih desetak i više dana u Americi.

 

Obveze prema Europi

 

Kako je priopćio Ured za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH, Lagumdžija je na poziv Republikanske stranke nazočio Nacionalnoj konvenciji ove stranke koja se održala na Floridi.

 

“S većinom lidera sam osobno razgovarao, osim s Lagumdžijom. Nekoliko puta smo se čuli telefonom. Vjerujem da ćemo o svim prilikama u BiH i aktualnoj situaciji razgovarati u Mostaru, kazao je lider HDZ-a BiH Dragan Čović.

 

I sam Lagumdžija je kazao kako čeka razgovor s Čovićem. Uvjeren je kako će BiH ispuniti uvjete iz Mape puta i zadane rokove. – Bh. lideri moraju u potpunosti biti posvećeni ispunjavanju usuglašene Mape puta, s namjerom da do kraja 2012. BiH podnese kredibilan zahtjev, a do 2014. dobije status zemlje kandidata za članstvo u Europsku uniju, priopćili su iz MVP-a tijekom Lagumdžijinog posjeta SAD-u.

 

Kako se doznaje, pored političkih pitanja i rekonstrukcije vlasti u BiH, upravo će put BiH u EU biti jedna od tema današnjeg razgovora dvojice lidera. Dva HDZ-a u BiH ispunila su obveze koje su preuzeli u Bruxellesu i predali prije isteka roka svoj prijedlog za promjene Ustava.

 

Lider HDZ-a BiH u proteklom razdoblju sastao se ili telefonski razgovarao sa svim čelnicima stranaka, koje čine vlast u BiH, o aktualnim pitanjima. Kako kreće predizborna kampanja za očekivati je da se u sljedećem razdoblju sve stranke okrenu tim pripremama. (Dnevnik.ba)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Petković odgovorio što ne funkcionira u hrvatskoj igri

Isključiva krivca je na nama, ostali smo dužni navijačima, poručio je hrvatski napadač Bruno Petković na novinarskoj konferenciji u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -