Published On: Wed, Jun 19th, 2013

DODIK: Ja ne odlazim, ali RS i ja odlazimo

BANJA LUKA – Grdno se varaju oni koji misle da odlazim u političkom smislu, rekao je danas predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Rekao je da o tome odlazi li ili ne, najmanje zna član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, jer on, kaže, ne komunicira s njim.

– Ako je politički mislio da odlazim zajedno s RS-om iz BiH, slažem se. Ako je mislio da sam odlazim u političkom mislu, onda se grdno vara, kazao je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci i naveo kako ga ne zanimaju ni stavovi nekih zapadnih zemalja i da on samo radi u skladu s Ustavom i predsjedničkim obvezama.

Ponovio je tvrdnje da je BiH nesavršena i nemoguća država, te da se slaže i s Izetbegovićem ako je spreman „za mirno razdruživanje u BiH i neka samo bira mjesto i vrijeme“.

Moguće najave iz SBB-a da će izaći iz „šestorke“, Dodik je prokomentirao riječima da nije gužva ni na ulazu ni na izlazu u „šestorku“.

Ključno je pitanje, kaže, funkcioniraju li organi BiH, a „šestorka“ je “moranje”, nema konzistentan program niti je to skup istomišljenika, što opet govori o BiH.

Čak ni sa SDS-om, u toj „šetorki“, kazao je, SNSD ne dijeli ideološke stavove, s HDZ-om imaju partnerski odnos, a odgovara mu “da više nema sastanaka tih političkih stranaka“.

Dnevno.ba