Published On: Pon, ožu 14th, 2022

Dodik dobio poziv Tužiteljstva BiH zbog vile u Beogradu

Avazu je potvrđeno je da je saslušano na desetke svjedoka i da su prikupljeni brojni dokazi, kako iz BiH, tako i iz Srbije.

Dodik je, piše Avaz, već odbio prvi poziv za ispitivanje u ovoj instituciji, ali ga je opravdao obavezama koje je imao kao član Predsjedništva.

Nedavno mu je poslan novi poziv, što znači da bi lider SNSD-a narednim danima morao doći u Tužiteljstvo BiH i dati iskaz.

Dodik je vilu u naselju Dedinje kupio 14. svibnja 2007. godine za 750.000 eura.

Tada je tvrdio da je nekretninu platio novcem od kredita, međutim kredit u Pavlović banci podigao je tek godinu kasnije, 27. lipnja 2008.

Utvrđeno je navodno da je zahtjev za kredit ovjerio pečatom Vlade RS, i to dok je bio premijer Republike Srpske.

Dodik je ratu za sporni kredit, u iznosu nešto višem od 9.000 KM, navodno davao u gotovini, a vjeruje se da je za tu vrstu posla angažirao tadašnjeg vozača.

– Želim reći da su do mene došle informacije da službenici Američkog veleposlanstva “rovare” po Tužiteljstvu i traže podizanje optužnice – kazao je Dodik početkom godine na press-konferenciji u Istočnom Sarajevu.

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Nagib Uzbrdica
Nagib Uzbrdica
1 godina prije

boli mileta taki,on ne priznaje bih sud i BiH policijske agencije na teritoriji dodikistan,on je to ukinuo posle inckove zabrane negirnja genocida

Kiseljak
Kiseljak
1 godina prije

Ma govedo na robiju samo.

EUHB
EUHB
1 godina prije

Jedino ako je lud onda će se odazvati prekrivenim muđahedinima tj.ISILovcima