Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024

Dodik: BiH će se raspasti

Must Read

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da se žrtvuje suviše političkih stavova zbog imaginarne priče o mogućim europskim integracijama.

I sama Europa, koja ima strahovite socijalne i ekonomske probleme, kaže da poslije Hrvatske, dugi niz godina neće primiti nijednu zemlju pod svoju ‘kapu’. Druga je tema da mi sami, zbog sebe, moramo da usvojimo europska pravila da bi nam bilo bolje“, naglasio je Dodik.

On je za portal “Telegraf.rs” rekao da ne vidi mogućnost da BiH preživi u budućnosti, jer je to podijeljeno društvo.

Vjerujem da će se stvoriti eksterni politički uvjeti za raspad BiH. I vjerujem da taj raspad treba da bude miran. Za sve je najbolje da surađujemo i živimo u miru bez krutih granica, da imamo kompatibilan ekonomski sustav, a da smo politički suvereni u donošenju svih važnih odluka. Da li će to biti 2035. ili ranije, potpuno je nebitno“, istakao je Dodik, komentirajući novu mapu Europe 2035. koju su izradili ruski stručnjaci, a prema kojoj će Srbija i Hrvatska podijeliti BiH.

On je naglasio da će Republika Srpska, bez obzira na ekonomske nevolje u EU i regiji, uspjeti da zabilježi pozitivnu stopu rasta bruto-društvenog proizvoda u 2013. godini i u ovom trenutku ima dugoročno ugovorenih poslova i osiguranih investicija čija je ukupna vrijednost 2,9 milijardi eura.

Dodik je rekao da je Srbija najveći vanjskotrgovinski partner Republike Srpske i da je tržište Srbije važno za Srpsku.

Već smo surađivali na nekoliko infrastrukturnih projekata. Trebalo bi razgovarati o tome kako da se napravi kompatibilno tržište, uz financijsku podršku koja bi bila usmjerena na zajedničke projekte“, smatra Dodik.

Predsjednik Srpske ističe da će Republika Srpska pratiti službenu politiku Srbije, iako smatra da je Srbija trebalo hrabrije da traži podjelu Kosova.

Sada kada postoji Platforma o Kosovu, mi ćemo je poštovati, što god da mislimo o njoj. I Republika Srpska sigurno neće dozvoliti priznanje Kosova u BiH. To su dvije konstante u našoj politici koje ćemo poštovati. Sve ostalo su osobne političke varijacije“, istakao je Dodik.

On je ocijenio da je dobar poticaj koji potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić daje u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Užas u Daruvaru: Muškarac ubio pet osoba u domu za starije i nemoćne

Petero ljudi ubijeno je danas u Domu za starije i nemoćne osobe u Mažuranićevoj ulici u Daruvaru, javlja mojportal.hr. Kako...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -