Srijeda, 29 svibnja, 2024

DODIK: Ankara podržava samo muslimane u BiH i jedino sa njima održava komunikaciju

Must Read

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Ankara podržava samo muslimane u BiH i jedino sa njima održava komunikaciju.

“Kada bih imao priliku da razgovaram sa turskim premijerom Redžepom Taipom Erdoganom rekao bih mu svoje zamjerke na politiku Turske u BiH”, rekao je Dodik i dodao da bi mu bila čast da se sastane sa Erdoganom.

Predsjednik Republike Srpske u razgovoru sa turskim novinarima, koji su sa grupom gospodarstvenika posjetili BiH, najavio je da planira da posjeti Tursku krajem godine, prenosi portal todayszaman.com.

Dodik se požalio da BiH ima probleme sa Turskom kada je riječ o unutarnjim političkim pitanjima BiH.

“Unutarnja pitanja u BiH su naša stvar”, poručio je Dodik.

On je rekao da mu je cilj da Republika Srpska dobije veću autonomiju unutar BiH, a po mogućnosti, da ostvari i punu neovisnost.

“Ne treba nam stolica u UN. Treba nam više samostalnosti. Kada bi bilo moguće, odmah bismo proglasili neovisnost”, rekao je predsjednik Srpske.

On je naglasio da su Srbi u BiH spremni da odustanu od ulaska BiH u EU, ukoliko to podrazumijeva prenošenje više vlasti s entitetskog na nivo BiH.

Dodik je pohvalio turskog premijera, navodeći da je Erdogan dobar političar i da je vlada pod njegovim vodstvom unaprijedila tursku ekonomiju, a Turska postala strateški značajna u regionalnoj i međunarodnoj politici.

Komentirajući prilike u Europi, Dodik je rekao da je “EU postala iluzija i da je to veoma vidljivo”.(Dnevnik.ba/srna)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -