Dodik: Američki veleposlanik mi je nudio zamjenu zatvorske kazne za uvjetnu, istjerao sam ga s imanja

Dodik je rekao kako su u vrijeme njegove prve vlade protiv njega pokrenuti sudski postupci zbog kupovine cvijeća namijenjenog za polaganje na spomenike poginulima u ratu i za poklone za dužnosnike koji su dolazili.

On je ustvrdio kako mu je Bond na privatnom sastanku rekao kako zna da od tih optužbi nema ništa, ali mu je State Department želio ponuditi da mu se zatvorska kazna od dvije godine preinači u šest mjeseci uvjetno.

“Ja sam mu rekao da izađe s mog imanja. To je bio moj zadnji razgovor s njim”, rekao je Dodik. On je istaknuo kako u toj kupovini cvijeća nije bilo ništa sporno jer se radilo o služenim odlukama Vlade Republike Srpske, a kasnije je taj predmet obustavljen.

Dodik je ovo rekao na sjednici o Prijedlogu zakona o zaštiti i očuvanu i upotrebi jezika srpskog naroda i ćiriličnog pisma, pišu Nezavisne novine.

Na ovoj sjednici, Dodik je poručio kako u RS danas vladaju medijske i svake druge slobode, te da RS želi zajedno sa Srbijom regulirati pitanje upotrebe i zaštite srpskog jezika i pisma.