Published On: Sri, ruj 15th, 2021

HNS BiH: Unitaristički nacionalisti vrše pritisak na Schmidta; sramotno ponašanje SDA

Članovi Predsjedništva HNS-a razgovarali su o aktualnim političkim događanjima, osobito, kako je navedeno u priopćenju sa sjednice, u kontekstu događanja koja su uslijedila nakon dolaska visokog predstavnika gospodina Schmidta i silnih pritisaka predvodnika unitarističkog nacionalizma i politika koje zagovaraju nastavak diskriminacije i nametanja političkih predstavnika.

Članovi Predsjedništva HNS-a razgovarali su o političkim aktivnostima i razgovorima koji slijede oko izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH.

Obmanjivanje javnosti kroz pokušaje ‘istraživanja’ koje je SDA objavila su sramotan čin tobožnjeg ukazivanja o nadpredstavljenosti Hrvata. BiH nije tržnica, niti su bošnjačke unitarističke stranke djelitelji nečijih ustavnih prava.

“Legitimno predstavljanje i konačno uklanjanje svih diskriminacija koje postoje u institucijama je ključni temelj svih razgovora u skladu sa svim presudama Ustavnog suda BiH i Međunarodnog suda za ljudska prava. Obmanjivanje javnosti kroz pokušaje ‘istraživanja’ koje je SDA objavila su sramotan čin tobožnjeg ukazivanja o nadpredstavljenosti Hrvata”, priopćeno je.Bosna i Hercegovina nije tržnica, dodaje se, niti su bošnjačke unitarističke stranke djelitelji nečijih ustavnih prava.

“Hrvatskom narodu nema tko šta dati, ili pokloniti, radi se o elementarnim ustavnim i zakonskim odredbama. Poseban upit za ‘istraživače’ i ‘matematičare’ je jesu li u tome famoznom elaboratu pobrojane i prakse lažnog nacionalnog izjašnjavanja koje se događaju prilikom apliciranja za poslove državne službe, pravosuđa i drugih tijela koje se prakticiraju. Radi se o isprobanoj matrici koje se iz sfere lažnog predstavljanja i dokidanja ustavnih prava iz Predsjedništva BiH i federalnog Doma naroda prelijevaju i u državnu službu”, priopćeno je nakon sjednice Predsjedništva HNS-a BiH.

 

guest
nije obvezno
49 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
49
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x