Published On: Sat, Apr 20th, 2013

DIJALOG U CYBER SPACE-U/FEĐA ŠTUKAN: Ja ću da hodam ulicom i vrištim: Nema Boga!

Istupi Feđe Štukana na internetu redovito izazivaju veliku pozornost javnosti. Njegov najnoviji blog o pitanju postojanja ili nepostojanja Boga, izazvao je veliku gužvu, razljutivši religijske čistunce. DEPO PORTAL prenosi ovaj tekst, pa se i svojom anketom o ovome uključuje u raspravu
Piše: Feđa ŠTUKAN
Moram ipak reći, to što ste vi trenutno konstitutivni (što postoji isključivo na papiru, ali neće postojati nakon Sejdić-Fincija, jednim dobrim djelom), ne daje vama apsolutno nikakvo pravo, veće od mog prava, da kažem ono što mislim. Vaše odvrtanje ezana pod mojim prozorom na 120dB, i udaranje u zvono tisuću puta dnevno (120dB), je malo je reći nepristojno.
Toliko vulgarno nametanje religije, bez ikakvog obzira na ljude koji nisu vjernici, stvar je kućnog odgoja. Ja imam potpuno isto pravo hodam ulicom i urlam na sav glas neeemo BOOOGA, neeeeema BOGA, ali sam fino odgojen pa to ne radim, ali ne znači da neću početi. To je moje pravo i za njega neću pitati ni vas, a ni govna u odjelima i kravatama koja ste izglasali da nas opljačkaju, a koja sjede u prvim redovima džamija i crkava. To su valjda najbolji od najboljih. Vaš creme de la creme.
Ovaj svjet nije ovdje zbog vas, pokušajte to nekako shvatiti, ovaj svijet je za sve nas, i svi imamo potpuno isto pravo na njega. I zato JA mislim i kažem, neeeeema BOOOOOGA!!!
http://depo.ba