Published On: Ned, lip 13th, 2021

DEVEDESETDEVETI SEĆIJAŠ: Pettigrew nema odgovore na neka pitanja…

Podržavajući nacionaliste u Bosni i Hercegovini, Ruska Federacija napreduje u svom, loše prikrivenom, preporodu ruskog imperijalizma u regiji.

Osim toga,  podrška HDZ-u u smislu promjene Izbornog zakona   ima za cilj jačanje političke autonomije, što će dodatno učvrstiti etničke podjele.

kazao je profesor David Pettigrew profesor filozofije i studija holokausta i genocida na Državnom sveučilištu Južnog Connecticuta i to kao uvodničar nacionalističke bošnjačke udruge Krug 99.

Pri tome nije dao odgovore na dva važna pitanja:
  1. Kada kritizira podršku Rusije “nacionalistima u BIH” bilo bi ok da kaže koji su to antinacionalisti u BIH koijma bi Rusija u BIH trebala pružiti podšku? Antinacionalistima iz SDA? Antinacionalistima iz DF/SDP? Antinacionalistima iz Kruga 99?
  2. Kada kaže da je podrška HDZ-u u smislu donošenja ustavnog Izbornog zakona, jačanje etničkih podjela i jačanje političke autonomije Hrvata, morao bi onda u tom slučaju dokazati za koliko točno procenata je otimanje hrvatskih prava kroz nametnuti Izborni zakon, koje čine bošnjački nacionalisti dovelo do smanjenja etničkih podjela? Je li bošnjačko otimanje hrvatskog ustavnog prava na BIH ojačalo političku autonomiju Bošnjaka u FBIH? Da ili ne? I ako jest ojačalo, kao i pojačalo etničke podjele , zašto onda taj čin otimanja hrvatskih prava, uvaženi profesor ne kritizira?
  3. Ukratko zašto mu je bošnjački nacionalizam prihvatljiv a etničke podjele koje nastaju kao posljedica tog nacionalizma nisu problem? Zašto kao profesor više cijeni neustavan Izborni zakon nego ustavan? I slaže li se da se međunarodni mirovni ugovori trebaju rušiti? Vrijedi li to i za ugovore koji se odnose i na Rusiju, Ameriku itd?
guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x