Published On: Uto, lis 15th, 2019

DEPORTACIJA U BiH dolazi siroče koje je na sirijskom ratištu izgubilo cijelu obitelj

Saznaje se da je djevojčica, navjerojatnije, rođena na sirijskom ratištu, a o njoj će brigu preuzeti socijalne službe u državi čim stigne u Bosnu i Hercegovinu iz sirijskog izbjegličkog kampa.

S devet bh. ISIL-ovaca koji bi sljedećih dana trebali biti deportirani iz Sirije u BiH je i djevojčica koja ima nepune tri godina, a u sirijskom paklu, u kojem je preživjela raketni napad, ostala je bez svih članova obitelji, saznaje Dnevni avaz.

Raketni napad

Ova djevojčica, prema sigurnosnim podacima, na sirijskom ratištu izgubila je čak pet članova obitelji, oca, majku, braću i sestru, a i sama je zadobila ozljede po tijelu.

Prema informacijama „Avaza“, ova obitelj čiji se identitet drži u strogoj tajnosti, stradala je u napadima Sirijskih demokratskih snaga na uporišta ISIL-a, a nakon nesreće, najvjerojatnije uzrokovane raketnim djelovanjima, ova trogodišnjakinja zadobila je opekotina po tijelu.

“Svi članovi njene obitelji su ubijeni. Ona je dobila čak i opekotine po licu”, kaže izvor ovog lista, upoznat s planom deportacije.

Saznaje se da je djevojčica, navjerojatnije, rođena na sirijskom ratištu, a o njoj će brigu preuzeti socijalne službe u državi čim stigne u Bosnu i Hercegovinu iz sirijskog izbjegličkog kampa.

Deportacija je, za sada, zaustavljena zbog napada Turske na kurdske položaje.

Interpolova tjeralica

“Ova deportacija trebala je biti prioritet, ali su sada postala prioritet događanja u vezi s napadom Turske. Čekamo rasplet situacije”, tvrdi sugovornik.

Osim djevojčice, u BiH će stići i šest ISIL-ovaca koji se nalaze na Interpolovoj crvenoj tjeralici i tri osobe za kojima se traga. Svi će biti predani u nadležnost Tužiteljstva BiH, koje je upoznato s deportacijom.

Od Keserovića do Čurta

Na popisu ISIL-ovaca još su i, kako smo objavili, Emir Ališić, Hamza Labidi, Jasmin Keserović, Senad Kasupović, ali i Armin Abdulah Čurt, za kojeg je ministar sigurnosti Dragan Mektić tvrdio da je pobjegao iz zatvora. Čeka se deportacija i Miralema Berbića, Emira Markote, Muharema Dunića i Armina Dželke.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare