Nećemo dopustiti da se migranti iz drugih županija prebace na područje Hercegovačko-neretvanske županije, poručio je ministar unutrašnjih poslova HNŽ-a, Slađan Bevanda, nakon najava o mogućem dolasku migranata s područja USŽ-a u Hercegovinu. Najave da bi se mogli migranti iz drugih županija prebaciti ovamo su samo najave, mi to nećemo dopustiti. Kamp u Salakovcu je na jedan […]

" />
Published On: Uto, lis 15th, 2019

Slađan Bevanda: Nećemo dopustiti prebacivanje migranata iz drugih županija u HNŽ

Nećemo dopustiti da se migranti iz drugih županija prebace na područje Hercegovačko-neretvanske županije, poručio je ministar unutrašnjih poslova HNŽ-a, Slađan Bevanda, nakon najava o mogućem dolasku migranata s područja USŽ-a u Hercegovinu.

Najave da bi se mogli migranti iz drugih županija prebaciti ovamo su samo najave, mi to nećemo dopustiti. Kamp u Salakovcu je na jedan neprimjeren i drzak način preimenovan u nešto što on nije. Danas se koristi kao migrantski kamp i pun je. Ljudi koji vode taj kamp vode veliku borbu da tim ljudima osiguraju normalne uvjete za život, kazao je Bevanda, prenosi Faktor.ba.

Poručio je kako neće dopustiti da se otvaraju novi centri na području HNŽ-a. Dolazak novih migranata se, tvrdi, ne može dogoditi bez dopuštenja Vlade i Skupštine HNŽ-a.

Znamo da su građani uznemireni i preplašeni zbog sve većeg priljeva migranata, ali MUP HNŽ jamči i maksimalno će učiniti da pruži sigurnost građanima, istaknuo je Bevanda.

Iako su se u posljednje vrijeme, osim dva ubojstva, učestalo događale tuče i huliganski ispadi navijačkih grupa, ministar nije zabrinutost zbog sigurnosne situacije na području Hercegovine.

Stanje sigurnosti u HNŽ-u je zadovoljavajuće i dobro, naglasio je Bevanda.

Ubojstvo mostarskog ugostitelja Nine Ivankovića, je tvrdi, rasvijetljeno, no policija neke detalje još utvrđuje.

Kada je u pitanju misteriozno ubojstvo 19–godišnje Mostarke Lane Bijedić, čije tijelo je pronađeno u rijeci Studenčici kod Ljubuškog, Bevanda naglašava kako pomažu koliko je u njihovoj moći MUP-u i Tužiteljstvu ŽZH, da se slučaj rasvijetli.

Što se tiče svega ostaloga, dodaje, statistike koje vodi MUP HNŽ pokazuju da je stanje sigurnosti u zadnjih nekoliko godina sve bolje, prenosi jabuka.tv