Subota, 13 srpnja, 2024

ĐENERALU NEMA TKO DA PIŠE: Budimir ostao usamljen

Must Read

Nametnuti i nametljivi predsjednik Federacije BiH, preko kojeg bošnjačka šovnistička politika meće neku stvar Hrvatima.  Živko Nametak,  još je jednom od svojih stranačkih ministara i koalicijskih partnera u federalnoj Vladi ostao usamljen u svom zahtjevu da se zbog nezakonitosti obustavi revizija braniteljske i invalidske populacije. Toliko o legalitetu i legitimitetu.

Ignorirajući njegove zahtjeve, ali i pozive HSP-ovih podružnica u kojima se od Predsjedništva stranke tražila potpora zahtjevima Živka Budimira, federalna Vlada prihvatila je na posljednjoj sjednici informaciju o nastavku provođenja Zakona o provedbi kontrole zakonitosti korištenja prava iz područja braniteljsko-invalidske zaštite za razdoblje od 5.7.2010. godine do 31.3.2012. godine, koju će dostaviti Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, predsjedniku i dopredsjednicima FBiH, Uredu MMF-a i Svjetske banke u Sarajevu.

I nametnuti HSP-ovi ministri u Vladi FBiH Anto Krajina i Vjekoslav Čamber na sjednici Vlade podizanjem ruku dali su punu potporu nadležnom federalnom ministarstvu i ministru na daljoj provedbi spomenutog zakona.

Federalna Vlada pozivala je općinska, županijska i federalna tijela vlasti koja su, prema odredbama ovog Zakona, uključena u postupak njegove provedbe da daju maksimalan doprinos u njegovoj realizaciji na principu pravičnosti i pravne obranjivosti. Na sjednici Vlade pročitani su rezultati revizije, piše Večernji list.

Od početka revizije na terenu je do 31.3.2012. godine pregledano ukupno 38.798 predmeta, za 25.745 izdat je nalog za obrazac FMB1, za 2140 izdat je nalog za obrazac FMB 2, za 225 predmeta utvrđeno je da su mirnodopski vojni invalidi, kod 317 predmeta je utvrđen prestanak prava (uslijed smrti i drugih razloga), dodatno je za 4541 predmeta zatražena provjera u Arhivu AR BiH i HVO-a i pregledano 5634 predmeta korisnika povoljnije mirovine.

Budimirovo pismo

U ovom razdoblju radilo je od devet do petnaest revizijskih timova. Dok se ministarstvo hvali rezultatima revizije, nametnuti predsjednik Federacije BiH Živko Budimir, podsjetimo, 11. travnja ove godine donio je odluku o raspuštanju Tima za koordinaciju revizijskih timova, i to stoga što spomenuti tim nije radio ili je bio spriječen raditi svoj posao: koordinirati, pratiti i nadzirati rad revizijskih timova, praviti planove za njihov rad.

Unatoč odluci o raspuštanju Tima za koordinaciju. Ministarstvo za pitanja branitelja i invalida rata FBiH je nastavilo i dalje provoditi revizijski postupak nad braniteljima i invalidima. (Dnevnik.ba)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Sve veći broj turista u Čapljini: Uživaju na rijekama i kulturnim znamenitostima

Čapljina, gradić smješten u dolini rijeke Neretve, postaje sve popularnija turistička destinacija, privlačeći posjetitelje iz cijelog svijeta, a posebno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -