Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024

U JAJCU MU NISU DALI ZA GOVORNICU: Žderku Budimiru hranu i piće plaća EPHZHB, šta radi SIPA?

Must Read

Živko Budimir nije izdao samo narod i  politička načela na kojima je jedva nekako skupio onih 2000 hrvatskih glasova birača koje je potom prevario. Živko Budimir izdao je i samog sebe, točnije priču na kojoj pokušava zamagliti činjenicu da je izdao, da je politički ljigavac koji je  uzurpirao kolektivno pravo nekadašnjeg vlastitog naroda, a koja se sastoji od ispraznih floskula kako su svi drugi lopovi samo je  on poštenjačina. Večernji list danas je naime objavio preslik računa koji dokazuje kako Živko nije samo dezertirao od političkog hrvatstva koje je mukotrpno eskploatirao nego i od silnog poštenja i čojstva kojim se redovno kiti. Račune za ono što pojede Živko, odobravaju Mate Pavković i Nidžo Krešić koje je Platforma imenovala u nadzorni odbor EPHZHB , tvrtke čiji proračun inače pune Hrvati, isti oni  čijoj je političkoj volji Živko Budimir  javno pokazao srednji prst.  Hrabar je to čovjek. Prvo izdaš narod, a onda jedeš i kakiš na njegov račun. Doslovno. Žderko Budimir. THE IZDAJNIK “roda horvatskoga kojeg svaki prahvaš tak ljubi”. 

Tekst Marije Medić iz Večenjaka:

Večernji list je u posjedu računa koji je 13. rujna 2012. godine izdan na ime javnog poduzeća Elektroprivreda HZ HB u objektu “Plivsko jezero” u Jajcu, a na koji se vlastoručno potpisao predsjednik Federacije BiH Živko Budimir. Budimir je toga dana bio u posjetu općini Jajcu u sklopu obilježavanja Dana općine, te je po završetku svečane ceremonije sjeo u navedeni objekt. Uz njega su bili i pojedini niže pozicionirani dužnosnici HSP-a, te još nekoliko njegovih prijatelja. Sjedilo se, jelo i pilo, a sve na račun Javnog poduzeća EP HZ HB. Na fiskalnom računu je jasno vidljivo da je račun izdan 13. rujna 2012. godine u 16.30 sati na ime kupca JP Elektroprivreda HZ HB Mile Budaka 106a Mostar, (iako kako neslužbeno doznajemo toga dana ovo poduzeće nije organiziralo nikakvo druženje u navedenom objektu), a umjesto potpisa nekog od direktora ovog poduzeća uredno stoji vlastoručni potpis prvog čovjeka FBiH.

Uz fiskalni račun istoga je dana na isti iznos (847, 50 KM) izdan i tzv. blok račun na ime istog poduzeća ali na kojem stoji falscificirani potpis direktora Javnog poduzeća Elektroprivreda HZ HB Nikole Krešića. Naime, Krešić toga dana nije bio s Budimirovim društvom, ali je poduzeće na čijem je čelu, a koje je usputno rečeno u minusu više od 50 milijuna maraka širokogrudno počastilo ugledno društvo. Naivno bi bilo vjerovati da Krešić nije upoznat s troškovima koje mu nabija stranački kolega, ako uzmemo u obzir da niti jedan račun ovog poduzeća ne može biti plaćen bez blagoslova nekog od direktora, a priča je još zanimljivija ako se prisjetimo načina na koji je HSP BiH birao upravu ovog poduzeća, te iz čije je struje predložen Krešić. Iz EP HZ HB nismo uspjeli dobiti službeno očitovanje o ovom slučaju.

Nakon provjere navoda o tome je li Budimir zlorabio svoj položaj i ovlasti, te zlorabe li se sredstva iz javnog poduzeća, u Elektroprivredi HZ HB, cijeli se slučaj pokušao zataškati pa čak i pozivima da ga Večernjak ne objavi. Zbog toga smo dodatno provjeravali navode iz ove afere. Upravo zbog toga objavili smo dokumente s originalnim potpisima sudionika. Kako nam je rekao ekspert financijske struke, nemoguće je zataškati trag novca u ovome slučaju, jer je jedan primjerak fiskalnog računa kojega su izdali u ugostiteljskom objektu službeno registriran i u središnjim računalnim serverima Porezne uprave. I drugi račun koji su pod oznakom R1 br. – 124-U07 poslali iz ugostiteljskog objekta Plivsko jezero prema Elektroprivredi Herceg Bosne navodi se istovjetan iznos od 847,50 maraka. Jedino što ovi sudionici prijevare mogu napraviti jeste pokušati izdati nove račune s istovjetnim iznosima, ali s drukčijim potpisima sudionika. To bi podrazumijevalo da umjesto fiktivnog, račun potpiše pravi Krešić. Večernjak je u posjedu i druge dokumentacije o zloupotrebama u radu Elektroprivrede od nabave skupocjenih satova i plaćanja drugih usluga ‘VIP osobama’ do sklapanja sumnjivih marketinških ugovora samo kako bi se promovirali interesi određene interesne i političke skupine. O tim detaljima pisat ćemo sljedećih dana.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Mladić razbijenom bocom pokušao ubiti 59-godišnjaka na Trgu bana Jelačića

Hrvatska policija je uhitila, a zatim i hospitalizirala 18-godišnjaka koji je sinoć oko 23 sata na središnjem zagrebačkom trgu,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -