Srijeda, 17 srpnja, 2024

DAVIDDI KOD LASIĆA Šefa Delagacije EU interesiralo dokle se stiglo s izradom prometne strategije

Must Read

Federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić danas je u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu održao sastanak s Dr Renzo Daviddijem, zamjenikom šefa Delegacije EU i Ole Hammerom, savjetnikom u političkom uredu Specijalnog predstavnika EU, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Razgovarano je strategija prometa i programu povezivanja prometa i komunikacija zemalja Zapadnog Balkana. Članove delegacije EU zanimala je dinamika izrade strategije koja kreira sustav planiranja a za ishod će imati plan infrastrukturnih ulaganja i usluga iz područja prometa.

Strategija će omogućiti ostvarenje ciljeva vezanih uz financiranje, odnosno podnošenje aplikacija za sredstva iz Europskih fondova.

„Ministarstvo na čijem sam čelu formiralo je radnu skupinu na razini Federacije s ciljem provedbe i izrade strategije, uputilo je dopis županijskim vladama za žurno imenovanje radnih skupina, te je održan sastanak sa županijskim koordinatorima na kojem su opisane obveze i predstavljeni rokovi koji su postavljeni pred županije. Također, u planu je sastanak konzultanata s entitetskim koordinatorima, koordinatorima Distrikta Brčko, te državne razine a u tijeku je i dopuna postojećih dokumenata koji bi mogli poslužiti za izradu strategije “ –  rekao je ministar Lasić.

Prometna strategija je dokument koji je potrebno izraditi u okviru radne skupine koju će predvoditi Ministarstvo transporta i komunikacija Bosne i Hercegovine a u koju će biti pozvani predstavnici ministarstava oba entiteta, Brčko Distrikta BiH, te javnih kompanija cesta, autocesta, željeznica i drugih vidova prometa. Lasić je naglasio da je Federalno ministarstvo prometa i komunikacija prepoznalo važnost ovog projekta i da će dati svoj puni doprinos u tom procesu.

Zahvalio je članovima delegacije na ponuđenoj podršci i iskazanom interesu. /HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Ljubuški – ponuda uz Trebižat sve primamljivija

Ljubuški privlači sve više gostiju sa svojom ponudom na Trebižatu. Kravica ili Koćuša odavno su poznata odredišta ljubitelja prirode...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -